ΚΟΣΜΟΣ

Έκρηξη Manchester: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση

Έκρηξη Manchester: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση

Ειδήσεις - Τρομοκρατική Eπίθεση Μάντσεστερ:Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ISIS) ανέλαβε σήμερα 23 Μαΐου με μια ανακοίνωση την ευθύνη για την επίθεση που προκάλεσε τουλάχιστον 22 θανάτους και 59 τραυματισμούς το βράδυ της Δευτέρας μετά τη λήξη μιας συναυλίας ποπ μουσικής της Αριάνα Γκράντε στο Μάντσεστερ (δυτική Αγγλία).

Στην ανακοίνωση, που δημοσιοποιήθηκε από το ISIS σε έναν από τους διαύλους επικοινωνίας που διαθέτει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διευκρινίζεται πως ένας «από τους στρατιώτες του χαλιφάτου τοποθέτησε μια βόμβα μέσα στο πλήθος» κατά τη διάρκεια της συναυλίας. Η τζιχαντιστική οργάνωση απειλεί επίσης ότι θα εξαπολύσει και άλλες επιθέσεις.

Το Amaq, το πρακτορείο προπαγάνδας της τζιχαντιστικής οργάνωσης, μετέδωσε από την πλευρά του πως μια «ομάδα» μαχητών πραγματοποίησε την επίθεση.

Η ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σε μία από τις εισόδους του Manchester Arena, μιας αίθουσας χωρητικότητας 21.000 ανθρώπων, στο τέλος της συναυλίας της 23χρονης αμερικανιδας ποπ-σταρ Αριάνε Γκράντε.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης της επίθεσης σκοτώθηκε πυροδοτώντας έναν εκρηκτικό μηχανισμό. Ένας 23χρονος συνελήφθη σε σχέση με την επίθεση.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε δύο μήνες ακριβώς έπειτα από εκείνην στο Λονδίνο που προκάλεσε πέντε θανάτους. Ένας άνδρας έπεσε πάνω στο πλήθος με το όχημά του και μαχαίρωσε έναν αστυνομικό προτού σκοτωθεί, κοντά στο κοινοβούλιο. Την ευθύνη για την επίθεση είχε αναλάβει επίσης το ISIS.

Η επίθεση στο Μάντσεστερ είναι η πιο φονική που σημειώνεται στη Βρετανία μετά τις επιθέσεις αυτοκτονίας που προκάλεσαν 52 θανάτους και 700 τραυματισμούς σε μέσα μεταφοράς του Λονδίνου τον Ιούλιο του 2015. Η Αλ Κάιντα είχε αναλάβει την ευθύνη για εκείνες τις επιθέσεις.

Διαβάστε ΕΔΩ όλο το χρονικό της τρομοκρατικής επίθεσης

Σχετικές ειδήσεις