Κόλαση στην Πορτογαλία: Τουλάχιστον 32 νεκροί από τις φωτιές - Ανάμεσά τους και ένα βρέφος

Κόλαση στην Πορτογαλία: Τουλάχιστον 32 νεκροί από τις φωτιές - Ανάμεσά τους και ένα βρέφος

Το μωράκι ήταν μόλις 30 ημερών - Τουλάχιστον εφτά αγνοούμενοι

Στους 32 ανέρχονται οι νεκροί από τις δασικές πυρκαγιές που μαίνονται από την Κυριακή στην Πορτογαλία ενώ άλλοι επτά άνθρωποι αγνοούνται, σύμφωνα με νεώτερο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα η υπηρεσία πολιτικής προστασίας.

«Υπάρχουν ακόμη σημεία όπου δεν έχουν καταφέρει να φτάσουν οι διασώστες, κατά συνέπεια ο απολογισμός είναι προσωρινός», είπε η εκπρόσωπος της υπηρεσίας, Πατρίσια Γκάσπαρ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα το απόγευμα στη Λισαβόνα. Μεταξύ των θυμάτων είναι και ένα βρέφος ηλικίας μόλις τριάντα ημερών.

PORTOGALIA FOTIA

Όλα τα θύματα, καθώς και οι αγνοούμενοι, προέρχονταν από τις περιοχές της Κοΐμπρας, του Καστέλο Μπράνκο, του Βιζέου και της Γκουάρντα, δηλαδή την κεντρική και βόρεια Πορτογαλία.

Από τις εκατοντάδες πυρκαγιές έχουν τραυματιστεί επίσης 56 άνθρωποι, πολίτες και πυροσβέστες. Οι 16 από αυτούς νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στη Γαλικία, την επαρχία της Ισπανίας που συνορεύει με την Πορτογαλία και όπου ξέσπασαν επίσης μεγάλες πυρκαγιές, έχουν χάσει τη ζωή τους τρεις άνθρωποι.