Μεξικό: Συνελήφθη ο άνθρωπος που ήταν πίσω από τη μεγαλύτερη σφαγή μεταναστών (pic+vid)

Μεξικό: Συνελήφθη ο άνθρωπος που ήταν πίσω από τη μεγαλύτερη σφαγή μεταναστών (pic+vid)

Ο φερόμενος ως εγκέφαλος μιας από τις χειρότερες σφαγές μεταναστών στην ιστορία του Μεξικού, η οποία πιστεύεται πως συνδεόταν με τον μακρόχρονο πόλεμο μεταξύ των καρτέλ των ναρκωτικών, συνελήφθη την Τρίτη (14/11) κατά τη διάρκεια επιχείρησης που διηύθυνε η ομοσπονδιακή αστυνομία.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας ανέφεραν σε ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα ότι ο ύποπτος, που κατονόμασαν ως Μαρτινιάνο δε Χεσούς Ν., φέρεται να είχε διατάξει και να είχε συντονίσει τη σφαγή 72 μεταναστών στην πόλη Σαν Φερνάντο, στην Πολιτεία Ταμαουλίπας, τον Αύγουστο του 2010.

Ο 56χρονος ύποπτος, που πιστεύεται ότι εμπλέκεται σε πολλά ακόμη βίαια εγκλήματα που έχουν διαπραχθεί τα τελευταία χρόνια, συνελήφθη σε νοσοκομείο στη Σιουδάδ Βικτόρια, την πρωτεύουσα της Πολιτείας, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

massacre600x407

Τα 72 πτώματα είχαν βρεθεί σε ένα άδειο κτίριο σε ένα απομακρυσμένο ράντσο περίπου 145 χιλιόμετρα από τα σύνορα του Μεξικού με το Τέξας των ΗΠΑ.

Τα θύματα ήταν μετανάστες εργάτες από χώρες της κεντρικής και νότιας Αμερικής. Σύμφωνα με τις αρχές, οι δράστες της σφαγής τους έδεσαν, τους έκλεισαν τα μάτια, τους έστησαν σε έναν τοίχο και τους τουφέκισαν.

ΑΠΕ, mexiconewsdaily, milenio