ΚΟΣΜΟΣ

Μαδρίτη: Στους δρόμους χιλιάδες Ισπανοί για την βία κατά των γυναικών

Μαδρίτη: Στους δρόμους χιλιάδες Ισπανοί για την βία κατά των γυναικών

Τους δρόμους της Μαδρίτης κατέκλυσαν, το Σάββατο, 25 Νοεμβρίου, χιλιάδες πολίτες της ισπανικής πρωτεύουσας, προκειμένου να διαδηλώσουν κατά της κακοποίησης των γυναικών.

Το σύνθημα που κυριάρχησε στις διαδηλώσεις ήταν το «Δεν φοβόμαστε!». Σημειώνεται ότι στη χώρα από την αρχή του έτους τουλάχιστον 45 γυναίκες έχουν δολοφονηθεί από τον σύντροφό τους ή τον πρώην τους σύντροφο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η κυβέρνηση.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η αυτή τη βδομάδα η κοινή γνώμη της χώρας είναι σοκαρισμένη από μια υπόθεση ομαδικού βιασμού που σημειώθηκε στην Παμπλόνα.

Τα γεγονότα έχουν προκαλέσει σοκ στην Ισπανία: πέντε άνδρες, ηλικίας 27 έως 29 ετών, δικάζονται από τα μέσα Νοεμβρίου καθώς κατηγορούνται ότι βίασαν μια νεαρή γυναίκα ηλικίας 18 ετών κατά τη διάρκεια μιας γιορτής.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι φερόμενοι δράστες έφθασαν στο σημείο να καταγράψουν την αποτρόπαια πράξη τους, την 7η Ιουλίου του 2016, προτού συλληφθούν και τεθούν υπό προσωρινή κράτηση. Η εισαγγελία ζήτησε την επιβολή ποινής κάθειρξης 22 ετών για τους 5 άνδρες που αρνούνται τις κατηγορίες.

Σχετικές ειδήσεις