ΚΟΣΜΟΣ

Σε εξέλιξη μεγάλες διαδηλώσεις στην Ιταλία (Vid)

Σε εξέλιξη μεγάλες διαδηλώσεις στην Ιταλία (Vid)

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδηλώσεις του μεγαλύτερου ιταλικού συνδικάτου Cgil, σε πέντε μεγάλες πόλεις της χώρας. Οι μαζικότερες κινητοποιήσεις οργανώνονται στην ιταλική πρωτεύουσα και στο Τορίνο.

Η συνδικαλιστική αυτή οργάνωση αμφισβητεί πρώτα απ΄ όλα, την απόφαση της κυβέρνησης Τζεντιλόνι να αυξήσει το όριο ηλικίας για συνταξιοδότηση στα 67 χρόνια για τους Ιταλούς εργαζόμενους. Το Cgil ζητούσε να συνεχισθεί ο κοινωνικός διάλογος μέχρι τον Ιούνιο του 2018, ώστε να βρεθεί καταλληλότερη λύση.

Παράλληλα, το ιταλικό αυτό κεντροαριστερό συνδικάτο προτείνει να θεσπιστεί η δυνατότητα καταβολής ενσήμων για τις περιόδους κατά τις οποίες οι νέοι μένουν άνεργοι, ώστε να μπορέσουν, στο τέλος της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας, να καταφέρουν να βγουν στη σύνταξη.

«Κρίνουμε τις μέχρι τώρα προτάσεις της κυβέρνησης, μη ικανοποιητικές», δήλωσε η επικεφαλής του Cgil Σουζάνα Καμούσο, η οποία παίρνει μέρος στη συγκέντρωση που έχει οργανωθεί στην πλατεία του λαού της Ρώμης. Ζήτησε, επίσης, να γίνουν πράξη οι υποσχέσεις για την προσαρμογή των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων στο κόστος ζωής και να εγκριθούν πιο αποτελεσματικά μέτρα, με στόχο τη μονιμοποίηση των έκτακτων εργαζομένων στον τομέα της επιστημονικής έρευνας.

Το συνδικάτο Cgil, τέλος, τους επόμενους μήνες θα πρέπει να πετύχει και επαναπροσέγγιση με τις άλλες δυο μεγάλες συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας Cisl και Uil, οι οποίες έχουν δεχθεί την αύξηση της συντάξιμης ηλικίας που αποφάσισε η κυβέρνηση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Σχετικές ειδήσεις