ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Πάνω από 200 Αφρικανοί μετανάστες πέρασαν από τη μεταλλική περίφραξη στο θύλακα της Μελίγια

Ισπανία: Πάνω από 200 Αφρικανοί μετανάστες πέρασαν από τη μεταλλική περίφραξη στο θύλακα της Μελίγια

Περισσότεροι από 200 μετανάστες από την υποσαχάρια Αφρική κατάφεραν το απόγευμα του Σαββάτου (6/1) να περάσουν από την μεταλλική περίφραξη έξι μέτρων που χωρίζει το Μαρόκο και τον ισπανικό θύλακα της Μελίγια, με αποτέλεσμα κάποιοι από τους μετανάστες και ένας αστυνομικός να τραυματιστούν, ανακοίνωσε η τοπική κυβέρνηση.

Συνολικά 209 μετανάστες, στην απόπειρά τους να εισέλθουν σε ευρωπαϊκό έδαφος, εφόρμησαν προς το φράκτη, ανέφερε η ανακοίνωση του γραφείου της κυβέρνησης της Μελίγια.

Ο αστυνομικός που τραυματίστηκε «δέχτηκε επίθεση από έναν μετανάστη με έναν από τους γάντζους που χρησιμοποιούσε για να σκαρφαλώσει το φράχτη» καθώς προσπάθησε να τον σταματήσει, με αποτέλεσμα να σκιστεί ο λοβός του.

Τέσσερις μετανάστες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με ήσσονος σημασίας τραύματα.

Εικόνες που τραβήχτηκαν από κινητά τηλέφωνα και μετέδωσαν ισπανικά μέσα ενημέρωσης δείχνουν μια ομάδα μεταναστών να τρέχει στους δρόμους της πόλης. Μεταφέρθηκαν αργότερα σε ένα κέντρο κράτησης μεταναστών.

2f0172b04748115c4837f6e1e19

Οι δύο ισπανικοί θύλακες στο Μαρόκο, της Θέουτα και της Μελίγια, που αποτελούν τα μοναδικά χερσαία σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Αφρική, χρησιμοποιούνται συχνά ως πύλες εισόδου στην Ευρώπη από Αφρικανούς μετανάστες, οι οποίοι είτε σκαρφαλώνουν στους συνοριακούς φράχτες είτε επιχειρούν να περάσουν κολυμπώντας.

Σύμφωνα με στοιχεία της Frontex, περίπου 22.900 άνθρωποι έφτασαν παράνομα στην Ισπανία το 2017, αριθμός υπερδιπλάσιος συγκριτικά με το 2016.

Σχετικές ειδήσεις