Αυστηρή προειδοποίηση ΕΕ προς Τουρκία

Newsroom Newsroom

Αυστηρή προειδοποίηση ΕΕ προς Τουρκία

Η Ευρωπαϊκή Ένωση προειδοποίησε σήμερα την Άγκυρα ότι η απόφαση τουρκικού δικαστηρίου να ανατρέψει προηγούμενη απόφασή του για την αποφυλάκιση του προέδρου της τουρκικής οργάνωσης της Διεθνούς Αμνηστίας ζημίωσε τη θέση της χώρας και υπογράμμισε πως η τήρηση των δικαστικών αποφάσεων έχει κρίσιμη σημασία για τη βελτίωση των σχέσεων ΕΕ-Τουρκίας.

Σε δήλωσή της, η ΕΕ αναφέρει πως η ανατροπή της απόφασης για την αποφυλάκιση του Τανέρ Κιλίτς είναι μια από τις «ανησυχητικές εξελίξεις που υπονομεύουν το κράτος του νόμου και την ανεξαρτησία και την αμεροληψία του δικαστικού σώματος στην Τουρκία».

«Η μη εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων ... υπάρχει κίνδυνος να δημιουργήσει ένα ατυχές προηγούμενο καθώς δημιουργεί σοβαρές αμφιβολίες για την ύπαρξη αποτελεσματικής νομικής θεραπείας», αναφέρουν σε δήλωση που εξέδωσαν η επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Φεντερίκα Μογκερίνι και ο ευρωπαίος επίτροπος Γιοχάνες Χαν.

«Συγκεκριμένες και μόνιμες βελτιώσεις στον τομέα του κράτους δικαίου και των θεμελιωδών ελευθεριών παραμένουν ουσιαστικής σημασίας για την προοπτική των σχέσεων ΕΕ-Τουρκίας», προσθέτουν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved