ΚΟΣΜΟΣ

Μαίνεται η κακοκαιρία στην Γαλλία - Τουλάχιστον 200 πτήσεις ακυρώθηκαν (pics)

Μαίνεται η κακοκαιρία στην Γαλλία - Τουλάχιστον 200 πτήσεις ακυρώθηκαν (pics)

Δέκα εννέα διαμερίσματα παραμένουν σε πορτοκαλί συναγερμό.

Το ένα τρίτο των πτήσεων που είχαν προγραμματιστεί να αναχωρήσουν σήμερα από το αεροδρόμιο Ορλί της γαλλικής πρωτεύουσας, ήτοι περίπου 200 πτήσεις, ακυρώθηκε εξαιτίας των χιονοπτώσεων που πλήττουν την ευρύτερη περιοχή του Παρισιού, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο τη διοίκηση του αερολιμένα.

«Πρόκειται κυρίως για πτήσεις μικρών και μεσαίων αποστάσεων. Οι επιβάτες ενημερώθηκαν και δεν ήρθαν στο αεροδρόμιο. Επομένως, δεν καταγράφονται ιδιαίτερες δυσκολίες» συμπλήρωσε η ίδια πηγή. Επιπλέον, «καμία ακύρωση δεν έχει, προς το παρόν τουλάχιστον, ανακοινωθεί για αύριο» Σάββατο στο αεροδρόμιο που βρίσκεται νότια του Παρισιού.

Στο διεθνές αεροδρόμιο Ρουασί Σαρλ ντε Γκολ, στο βόρειο τμήμα της γαλλικής πρωτεύουσας, δεν υπήρξαν ματαιώσεις πτήσεων σήμερα, μονάχα καθυστερήσεις, κατά μέσο όρο 30 λεπτών, ανέφεραν συγκλίνουσες πηγές.

Καθυστερήσεις δεν καταγράφθηκαν στα δρομολόγια των τρένων και του μετρό, ενώ η κυκλοφορία των λεωφορείων διεξάγεται «με μικρά προβλήματα».

Από σήμερα το πρωί άρχισε ξανά να χιονίζει στη Γαλλία, σε μια περιοχή που εκτείνεται από τα σύνορα με το Βέλγιο έως και το κέντρο της χώρας, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη Gallery του Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις