ΚΟΣΜΟΣ

Μετά τον Γιλντιρίμ και ο Ζάεφ συναντά τη Μέρκελ

Μετά τον Γιλντιρίμ και ο Ζάεφ συναντά τη Μέρκελ

Με τον Σκοπιανό πρωθυπουργό, Ζόραν Ζάεφ θα συναντηθεί η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, την επόμενη Τετάρτη (21/02/2018).

Βασικό θέμα της συνάντησης θα είναι οι διμερείς σχέσεις και τρέχοντα θέματα ευρωπαϊκής και περιφερειακής πολιτικής, ανακοίνωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Ουλρίκε Ντέμερ.

Σημειώνεται πως η Άνγκελα Μέρκελ, χθες Πέμπτη (15/02/2018) συναντήθηκε με τον Τούρκο πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ, σε μια προσπάθεια εξομάλυνσης των σχέσεων με την Τουρκία. Η Γερμανίδα καγκελάριος σημείωσε, κατά τη συνέντευξη Τύπου, ότι η επίσκεψη Γιλντιρίμ «αποτελεί δείγμα αμοιβαίας βούλησης να συζητήσουμε εντατικά για τη βελτίωση των διμερών σχέσεων σε μια κοινή βάση αξιών. Αυτό όμως αυτή τη στιγμή δεν είναι πολύ εύκολο» διευκρίνισε. Μεταξύ άλλων, η κ. Μέρκελ αναφέρθηκε και στο ζήτημα με το καθεστώς της βίζας για τους Τούρκους πολίτες και την Τελωνειακή Ένωση, τονίζοντας ότι είναι συνδεδεμένο με συγκεκριμένους όρους με την συμφωνία για το προσφυγικό. «Υπάρχει ακόμη κάποια δουλειά που πρέπει να γίνει και από τη δική μας σκοπιά μια διεύρυνση της Τελωνειακής Ένωσης θα την δούμε μόνο όταν θα έχουμε πειστεί περισσότερο από την πρόοδο για τους μηχανισμούς του κράτους δικαίου. Παρακολουθούμε τα πράγματα πολύ εντατικά, αλλά χρειαζόμαστε ακόμη πολύ χρόνο και σίγουρα κάποιες ενέργειες προκειμένου να μπορούμε καν να κοιτάξουμε στο μέλλον. Άρα δεν υπάρχει κάποια κινητικότητα», τόνισε, ενώ σε ό,τι αφορά την συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για τους πρόσφυγες, επισήμανε ότι πρέπει να εκταμιευθούν τα χρήματα που έχει συμφωνηθεί να διατεθούν στην Άγκυρα.

(Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σχετικές ειδήσεις