ΚΟΣΜΟΣ

Νέο ροζ σκάνδαλο για τον Στρος Καν

Νέο ροζ σκάνδαλο για τον Στρος Καν

Μετά την καμαριέρα στη Νέα Υόρκη και την Γαλλίδα συγγραφέα στο Παρίσι, το όνομα του πρώην ισχυρού άνδρα του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν, εμπλέκεται τώρα σε νέο ροζ σκάνδαλο.

Σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, ο 62χρονος Στρος Καν εμπλέκεται στις έρευνες που διεξάγουν οι γαλλικές αρχές στο πλαίσιο εξάρθρωσης κυκλώματος πορνείας στην πόλη Λιλ της Γαλλίας.


Πηγές αναφέρουν ότι μία γυναίκα που ερευνάται για συμμετοχή στο κύκλωμα κατέθεσε στις αρχές ότι ο Στρος Καν ήταν τακτικός πελάτης.


Μάλιστα, τα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι το όνομα του Στρος Καν βρέθηκε στην ατζέντα, μαζί με τα ονόματα άλλων ισχυρών ανδρών, που απολάμβαναν αγοραίο έρωτα με ανήλικες σε πολυτελές ξενοδοχείο της πόλης Λιλ.


Οι δικηγόροι του Στρος Καν δήλωσαν ότι ο πρώην ισχυρός άντρας του ΔΝΤ είναι έτοιμος να καταθέσει «για να μπει τέλος σε αυτούς τους επικίνδυνους υπαινιγμούς».


Σύμφωνα με το Reuters, στο πλαίσιο των ερευνών τέθηκαν υπό κράτηση τρία διευθυντικά στελέχη του πολυτελούς ξενοδοχείου Carlton, ενώ διατάχθηκε να κλείσουν προσωρινά τρία ξενοδοχεία, μεταξύ αυτών και το Carlton.