ΚΟΣΜΟΣ

Κάθειρξη 10 ετών για τον Γάλλο τζιχαντιστή που απήγαγε το 18 μηνών μωρό του

Κάθειρξη 10 ετών για τον Γάλλο τζιχαντιστή που απήγαγε το 18 μηνών μωρό του

Ένας Γαλλο-Τυνήσιος ηλικίας 29 ετών καταδικάστηκε σήμερα (7/3) στο Παρίσι σε κάθειρξη 10 ετών, διότι πήγε στη Συρία για να πολεμήσει στις τάξεις μιας τζιχαντιστικής οργάνωσης, παίρνοντας μαζί του το κοριτσάκι του ηλικίας μόλις 18 μηνών, το οποίο είχε απαγάγει από τη μητέρα του.

Το δικαστήριο έκρινε πως ο Χάμζα Μαντχούτζ είναι ένοχος στις κατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με τρομοκρατικούς σκοπούς και για αρπαγή ανηλίκου.

Την 14η Οκτωβρίου του 2013, ο νεαρός άνδρας που είχε ριζοσπαστικοποιηθεί σε βαθμό τέτοιο που είχε ως αποτέλεσμα το διαζύγιο με τη σύζυγό του, πέρασε από το σπίτι των πεθερικών του αναζητώντας το κοριτσάκι του, την Άσια, ηλικίας 18 μηνών. Δεν την επέστρεψε ποτέ πίσω.

Έφυγε για την Τουρκία, τον Δεκέμβριο του 2013 και κατόπιν συνάντησε τον αδελφό του στη Συρία, ο οποίος ήταν μέλος της ομάδας του Ουμάρ Ντιαμπί, του σημαντικότερου ίσως Γάλλου στρατολόγου υποψήφιων τζιχαντιστών, που σχετίζεται με την οργάνωση Μέτωπο αλ Νόσρα.

960x614 meriam rhaiem lors retrouvailles fille assia accueillie aeroport bernard cazeneuve alors ministre interieur

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι δεν πολέμησε ποτέ εξηγώντας ότι είχε επιφορτιστεί με τη διανομή των τροφίμων στους κόλπους της οργάνωσης.
Η μητέρα του παιδιού μετέβη στα τέλη Αυγούστου του 2014 μαζί με τον αδελφό της στην Τουρκία και έπεισε τον πρώην της σύζυγο να της δώσει πίσω τη μικρή Άσια, σε μια συνάντηση που είχαν σε ένα ξενοδοχείο κοντά στη συριακή μεθόριο.

Εκείνος συνελήφθη και το παιδί επανενώθηκε με τη μητέρα του, 10 ημέρες μετά τον χωρισμό τους.

Περίπου 1.700 Γάλλοι ή κάτοικοι Γαλλίας έχουν φύγει από τη χώρα για να μεταβούν στις περιοχές που ελέγχουν οι τζιχαντιστές στο Ιράκ και τη Συρία. Σχεδόν 680 ενήλικες και «περισσότερα από 500 παιδιά» βρίσκονται ακόμα εκεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Σχετικές ειδήσεις