ΚΟΣΜΟΣ

«Χούντα» Ερντογάν: Απειλεί με φυλακή τον Κιλιτσντάρογλου για μια γελοιογραφία

«Χούντα» Ερντογάν: Απειλεί με φυλακή τον Κιλιτσντάρογλου για μια γελοιογραφία

Την καταπάτηση κάθε στοιχειώδους ελευθερίας, ακόμη κι αυτής του λόγου, φαίνεται πως επιδιώκει το καθεστώς Ερντογάν, απειλώντας με φυλακή τον επικεφαλής των Κεμαλιστών, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Αιτία στάθηκε ένα σατιρικό σκίτσο το οποίο ανέβασε ο Κιλιτσντάρογλου στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter και απεικονίζει τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ως καμηλοπάρδαλη.

Το ζήτημα, όμως, είναι ότι το εν λόγω σκίτσο, αν και επίκαιρο, μετρά ήδη 13 χρόνια ζωής. Είχε αρχικά δημοσιευθεί από ένα σατιρικό περιοδικό πριν 13 χρόνια, γεγονός που είχε ωθήσει τον τότε πρωθυπουργό Ερντογάν να καταθέσει αγωγή για δυσφήμηση. Ωστόσο δικαστήριο της Άγκυρας είχε απορρίψει την υπόθεση, επικαλούμενο την ελευθερία του λόγου.

Τώρα, όμως, τα πράγματα έχουν αλλάξει. Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, έχει ήδη διαταχθεί εισαγγελική έρευνα από τις τουρκικές Αρχές σε βάρος του ηγέτη των Κεμαλιστών, γεγονός που δεν αποκλείεται να οδηγήσει σε άρση της ασυλίας του από το Γενικό Εισαγγελέα της Τουρκίας.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο αρχηγός του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Κόμματος της Τουρκίας δεν έκατσε με τα χέρια σταυρωμένα κι απάντησε μέσω Twitter στον Ερντογάν, γράφοντας σε αιχμηρό τόνο: «Θα ανεχθείς την κριτική και το χιούμορ! Δεν μπορείς να το αποφύγεις, στέλνοντάς με στην φυλακή».

Δείτε το tweet του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου

Διαβάστε επίσης: