ΚΟΣΜΟΣ

Σοκ στην Αυστρία: Αφγανός σκότωσε τη μικρή του αδερφή με 22 μαχαιριές για «λόγους τιμής»

Σοκ στην Αυστρία: Αφγανός σκότωσε τη μικρή του αδερφή με 22 μαχαιριές για «λόγους τιμής»

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε από δικαστήριο της Αυστρίας ένας 22χρονος Αφγανός ο οποίος σκότωσε την μικρότερη αδελφή του με 22 μαχαιριές σε δρόμο της Βιέννης πέρυσι το καλοκαίρι, περιγράφοντάς το ώς «έγκλημα τιμής».

Η έφηβη αδελφή του, ηλικίας 17 χρόνων, είχε εγκαταλείψει την οικογενειακή εστία στη Βιέννη, καθώς είχε πέσει θύμα κακοποίησης και φιλοξενείτο σε ένα ειδικό κέντρο υποδοχής. Ο αδελφός της όμως κατάφερε να την βρει και την μαχαίρωσε την ώρα που εκείνη πήγαινε στε επαγγελματική σχολή, στις 18 Σεπτεμβρίου 2017.

Ο δράστης που συνελήφθη αμέσως, είχε φθάσει στην Αυστρία το 2013 και οι πρώτες του δηλώσεις αμέσως μετά το συμβάν ήταν: «ευτυχώς που είναι νεκρή γιατί κηλίδωσε την τιμή της οικογένειας», σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το κακουργιοδικείο της Βιέννης τον καταδίκασε ομόφωνα την Τετάρτη 22 Αυγούστου σε ισόβια με το σκεπτικό ότι με «αυτήν του την πράξη έθεσε τον εαυτό του εκτός κοινωνίας».

Το μοναδικό αδίκημα του θύματος, το οποίο φοβόταν ότι θα το στείλουν πίσω στο Αφγανιστάν προκειμένου να παντρευτεί με τη βία, ήταν ότι «αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τις οδυνηρές επιταγές της αφγανικής κοινωνίας», δήλωσε ο εισαγγελέας.

Ο συνήγορος υπεράσπισής του κατηγορουμένου δήλωσε αμέσως ότι θα ασκήσει έφεση καθώς, όπως υποστήριξε, ο πελάτης του την εποχή του συμβάντος δεν είχε συμπληρώσει τη ηλικία ποινικής ευθύνης. Ωστόσο ο ισχυρισμός αυτός διαψεύδεται από τους εμπειρογνώμονες, σύμφωνα με τους οποίους ο δράστης ήταν τότε 21 ετών.