Κρεμλίνο: Καμία προεργασία για συνάντηση Πούτιν - Τραμπ

Newsroom Newsroom

Κρεμλίνο: Καμία προεργασία για συνάντηση Πούτιν - Τραμπ

Οι δύο πρόεδροι είχαν συναντηθεί τον Ιούλιο στο Ελσίνκι.

Ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου Γιούρι Ουσακόφ, θεωρητικά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μιας συνάντησης του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν με τον Αμερικανό ομόλογο του Ντόναλντ Τραμπ, στο περιθώριο κάποιων διεθνών συναντήσεων, επισημαίνοντας παράλληλα ότι προς το παρόν δεν γίνεται καμία προεργασία για μια συνάντηση κορυφής.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας προς το παρόν δεν γίνεται προεργασία για μια τέτοια συνάντηση, αν και είμαστε ενημερωμένοι για τις διεθνείς συναντήσεις που θα λάβουν χώρα στα τέλη του 2018 και τον επόμενο χρόνο» δήλωσε ο Ουσακόφ και προσέθεσε: «Δεν μπορώ να αποκλείσω, ότι οι ηγέτες θα αξιοποιήσουν την παρουσία τους σε κάποιες συναντήσεις για να έχουν μια ξεχωριστή συνάντηση. Όμως αυτό μόνο θεωρητικά, καθώς πρακτικά δεν γίνεται καμία προεργασία, ενώ θα χρειαστεί να διευκρινισθεί ακόμη, σε ποια συνάντηση οι ηγέτες των ΗΠΑ και της Ρωσίας θα συμμετάσχουν».

Οι δύο πρόεδροι είχαν συναντηθεί τον Ιούλιο στο Ελσίνκι, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το Κρεμλίνο επιθυμεί να έχει συνομιλίες για τη Συρία με την Τουρκία, τη Γαλλία και τη Γερμανία

Παράλληλα, ο σύμβουλος του Κρεμλίνου Γιούρι Ουσακόφ δήλωσε ότι η Μόσχα θα επιθυμούσε να διεξαχθούν τετραμερείς συνομιλίες με τη συμμετοχή της Τουρκίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας με θέμα τη διένεξη στη Συρία.

Ο Ουσακόφ ανέφερε επίσης ότι απ' ό,τι γνωρίζει, όλες οι πλευρές έχουν συμφωνήσει να γίνουν οι συνομιλίες αυτές στην Κωνσταντινούπολη, ενώ οι σύμβουλοι της κάθε πλευράς εργάζονται για να ορίσουν την ημερομηνία της συνάντησης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved