ΚΟΣΜΟΣ

Η στοιχειωμένη λίμνη που κανείς δεν πλησιάζει: Εκατοντάδες πτώματα στο βυθό της

Η στοιχειωμένη λίμνη που κανείς δεν πλησιάζει: Εκατοντάδες πτώματα στο βυθό της

Μπορεί η τοποθεσία της να είναι ειδυλλιακή και τα χρώματά της μοναδικά, ωστόσο κανείς από τους ντόπιους κατοίκους δεν πλησιάζει τη συγκεκριμένη λίμνη. Αιτία… ένας θρύλος της περιοχής.

Οι κάτοικοι των περιοχών που βρίσκονται γύρω από τη λίμνη Ronkonkoma του Λονγκ Άιλαντ, αποφεύγουν με κάθε τρόπο να κολυμπήσουν στα νερά της, καθώς όπως, αναφέρει η New York Post, υποστηρίζουν ότι στα νερά της «κρύβονται» εκατοντάδες χαμένα πτώματα.

Ο θρύλος αναφέρει ότι το 1600 η Ινδή πριγκίπισσα Turskawanta ερωτεύτηκε με την πρώτη ματιά έναν ξανθό ξυλοκόπο, όταν τον είδε να στέκεται στη λίμνη. Ο έρωτας ήταν αμοιβαίος, ωστόσο ο πατέρας της πριγκίπισσας δεν τον ήθελε για γαμπρό του. Η Turskawanta κάθε μέρα επί 7 χρόνια έστελνε ερωτικά γράμματα στον αγαπημένο της και περίμενε καρτερικά απάντησή του. Τελικά, αυτοκτόνησε στη μέση της λίμνης, καρφώνοντας ένα μαχαίρι στην καρδιά της.

Έκτοτε οι ντόπιοι υποστηρίζουν ότι η πριγκίπισσα κάθε χρόνο βγαίνει από τον τάφο της και αρπάζει έναν άνδρα, για να αντικαταστήσει το χαμένο της έρωτα.

Αν εξαιρέσει κανείς τους θρύλους, αξίζει να σημειωθεί ότι από το 1800 έως τα τέλη της δεκαετίας του '70 στη συγκεκριμένη λίμνη σημειώθηκαν 160 πνιγμοί, ένας κάθε χρόνο και τα περισσότερα θύματα ήταν άνδρες.