ΚΟΣΜΟΣ

Κινέζικη Πρωτοχρονιά: Πυρετώδεις προετοιμασίες για την πιο εντυπωσιακή γιορτή στον κόσμο! (pics)

Κινέζικη Πρωτοχρονιά: Πυρετώδεις προετοιμασίες για την πιο εντυπωσιακή γιορτή στον κόσμο! (pics)

Ξεκίνησε η μεγαλύτερη ετήσια μετακίνηση πληθυσμού παγκοσμίως καθώς εκατομμύρια Κινέζοι ταξιδεύουν αυτές τις μέρες για να γυρίσουν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους και να γιορτάσουν τη Νέα Χρονιά του Χοίρου

Η Κινεζική Πρωτοχρονιά πέφτει φέτος στις 5 Φεβρουαρίου και οι Κινέζοι επιστρέφουν από τα μεγάλα αστικά κέντρα όπου εργάζονται, στις πόλεις και τα χωριά όπου ζουν τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς τους. Περίπου 2,99 δισ. άνθρωποι αναμένεται να ταξιδέψουν φέτος κυρίως με το τρένο αλλά και με αεροπλάνα.

Το Κινέζικο Νέο Έτος, επίσης γνωστό σαν Σεληνιακό Νέο Έτος ή το Ανοιξιάτικο Φεστιβάλ είναι η πιο σημαντική από τις παραδοσιακές κινεζικές αργίες.

Αποτελείται από μια περίοδο εορτασμών που αρχίζουν την κινέζικη πρωτοχρονιά, την πρώτη ημέρα του κινέζικου ημερολογίου. Αυτή είναι η ημέρα της δεύτερης νέας σελήνης μετά το χειμερινό ηλιοστάσιο.

Το Κινέζικο Νέο Έτος τελειώνει με το Φεστιβάλ των Φαναριών, την δέκατη πέμπτη ημέρα του φεστιβάλ.

Το κινεζικό νέο έτος συνδέεται με διάφορους μύθους και έθιμα. Εντός της Κίνας, τα έθιμα και οι παραδόσεις σχετικά με τον εορτασμό του νέου έτους ποικίλλουν ευρέως.

Οι εορτασμοί διαρκούν 15 ημέρες και ολοκληρώνονται με τη Γιορτή των Φαναριών. Την τιμητική τους έχουν και τα πυροτεχνήματα γιατί όπως αναφέρει η κινεζική παράδοση διώχνoυν τους δαίμονες και τα κακά πνεύματα.

Το κόκκινο είναι το χρώμα που κυριαρχεί καθώς συμβολίζει τη φωτιά, που διώχνει την κακή τύχη.

Σχετικές ειδήσεις