Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Τρόμος από τις νέες απειλές του ISIS -Ο πόλεμος μας θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος του κόσμου

Newsbomb

Σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού παραμένει η Ισπανία, μετά τις νέες απειλές που εκτοξεύουν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, προειδοποιώντας ότι θα χτυπήσουν εκ νέου τη χώρα.

Το βίντεο που δημοσίευσε το ISIS, λίγες ημέρες μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις με τους 15 νεκρούς στη Βαρκελώνη και το Καμπρίλς, είναι το πρώτο όπου δύο τζιχαντιστές ακούγονται να μιλούν στην ισπανική γλώσσα, με αραβική προφορά.

«Με τη βοήθεια του Αλλάχ, η Αλ Ανταλούς (σσ. Ισπανία) θα γίνει ξανά αυτό που ήταν στο παρελθόν, χώρα του χαλιφάτου», αναφέρουν στο βίντεο, σύμφωνα με την El Pais. «Ο τζιχάντ δεν έχει σύνορα. Εξαπολύστε τζιχάντ όπου κι αν βρίσκεστε», λέει ο ένας από τους άνδρες που δεν έχει καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και ο οποίος αναγνωρίστηκε ως ο Abu Lais Al Qurdubi ή Abu Lais της Κόρδοβα.

«Χριστιανοί της Ισπανίας: Μην ξεχνάτε, το μουσουλμανικό αίμα που χύθηκε. Θα πάρουμε εκδίκηση για την σφαγή, αυτή που τώρα εξαπολύετε εναντίον του Ισλαμικού Κράτους», λέει ο 22χρονος. Ο πατέρας του, βρίσκεται στη φυλακή για την εξτρεμιστική του δράση.

Το όνομα του δεύτερου τζιχαντιστή είναι Abu Salman Al Andalus, το πρόσωπό του είναι καλυμμένο και φαίνονται μόνο τα μάτια του, ενώ έχει ένα όπλο στον ώμο. «Ελπίζουμε ότι ο Αλλάχ θα αποδεχτεί την θυσία των αδελφών μας στη Βαρκελώνη. Ο πόλεμός μας θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος του κόσμου», λέει.

Ταυτοποιήθηκε η σορός και του τελευταίου τζιχαντιστή

Εν τω μεταξύ, η καταλανική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα (24/8) ότι ταυτοποίησε τη σορό του τελευταίου μέλους του τιζιχαντιστικού πυρήνα που πραγματοποίησε τις επιθέσεις στη Βαρκελώνη, του Γιούσεφ Αάλα, ο οποίος σκοτώθηκε από τυχαία έκρηξη του οπλοστασίου του.

«Η σορός του Γιούσεφ Αάλα είναι η δεύτερη σορός από την έκρηξη στο Αλκανάρ που ταυτοποιείται», ανακοίνωσε η Mossos d'Esquadra, μία εβδομάδα μετά την τυχαία αυτή έκρηξη σε ένα σπίτι 200 χλμ. νότια της Βαρκελώνης όπου οι ύποπτοι ετοίμαζαν εκρηκτικά. «Είναι το τελευταίο μέλος του πυρήνα», που δεν είχε ταυτοποιηθεί μέχρι τώρα, πρόσθεσε.

Ο Γιούσεφ Αάλα ήταν αδελφός άλλων δύο φερόμενων ως μελών του πυρήνα: του Σαΐντ, 18 ετών, που σκοτώθηκε από την αστυνομία στην Καμπρίλς, νότια της Βαρκελόνης, και του Μοχάμεντ, 27 ετών, που οδηγήθηκε χθες ενώπιον δικαστή ο οποίος αποφάσισε να τον αφήσει ελεύθερο υπό δικαστικό έλεγχο, αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.