ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Λευκή μαγεία σε Πλάτρες και Παλαιχώρι! Στους -6 αναμένεται να φτάσει η θερμοκρασία

Κύπρος: Λευκή μαγεία σε Πλάτρες και Παλαιχώρι! Στους -6 αναμένεται να φτάσει η θερμοκρασία
Κύπρος: Κάτασπρο σκηνικό στο Τρόοδος
alphanews.live

Κύπρος: Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες

Κατάλευκο είναι το τοπίο σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Κύπρου ενώ το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους ξεπέρασε τα 40 εκατοστά. Σφοδρή φαίνεται να ήταν χιονόπτωση που σημειώθηκε τα ξημερώματα στις Πλάτρες, αφού ολόκληρη η περιοχή ντύθηκε στα λευκά, όπως και γειτονικά χωριά. Πανέμορφες οι εικόνες και στο Παλαιχώρι, αφού η περιοχή εδώ και μέρες έχει «ντυθεί» στα λευκά και χθες το βράδυ, άρχισε νέος γύρος με χιόνια.

Συνεχείς είναι από το πρωί οι ανακοινώσεις της Αστυνομίας προς τους οδηγούς που που διακινούνται στο ευρύτερο οδικό δίκτυο των ορεινών περιοχών. Προτρέπονται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να οδηγούν με ασφαλή, χαμηλή ταχύτητα τα οχήματά τους, έχοντας τα φώτα πορείας τους αναμμένα, και να διατηρούν απόσταση ασφαλείας από προπορευόμενα οχήματα.

Επισημαίνεται ότι η κατάσταση στο οδικό δίκτυο είναι μεταβαλλόμενη λόγω των χειμερινών συνθηκών που επικρατούν. Προτρέπεται το κοινό πριν τις διακινήσεις του, να ενημερώνεται για την κατάσταση στο οδικό δίκτυο, μέσω και των ανακοινώσεων της Αστυνομίας, όπως δημοσιεύονται στην ενημερωτική ιστοσελίδα www.cypruspolicenews.com, στην κατηγορία Οδικό Δίκτυο, στους λογαριασμούς της Αστυνομίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Twitter και Facebook, καθώς και στην εφαρμογή – application – «Αστυνομία Κύπρου».

Στους μείον επτά βαθμούς Κελσίου απόψε

Βαρομετρικό χαμηλό με την ονομασία Ελπίς θα επηρεάζει την περιοχή μέχρι το βράδυ της Τετάρτης. Το απόγευμα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές, χωρίς να αποκλείεται η εκδήλωση μεμονωμένης καταιγίδας, κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού. Στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί , μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, και παροδικά στα προσήνεμα παράλια ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά ταραγμένη ενώ στα δυτικά και τα βόρεια, μέχρι κυματώδης.

Το βράδυ ο καιρός θα παραμείνει μερικώς συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές κυρίως στα παράλια, χωρίς να αποκλείεται η εκδήλωση μεμονωμένης καταιγίδας, κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη και τοπικά μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 3 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 8 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 6 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους -5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά, στα ημιορεινά και σε υπήνεμες περιοχές του εσωτερικού θα σχηματιστεί παγετός.

Αύριο ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος ενώ κυρίως μετά το μεσημέρι, αναμένονται τοπικές βροχές ή και μεμονωμένη καταιγίδα, κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού. Στα ψηλότερα ορεινά, αναμένεται παροδική χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, και στα προσήνεμα παράλια ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη στα ανατολικά και τα νότια, και ταραγμένη μέχρι κυματώδης στα δυτικά και τα βόρεια. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 10 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους μηδέν βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά, στα ημιορεινά και σε υπήνεμες περιοχές του εσωτερικού θα σχηματιστεί παγετός.

Την Πέμπτη θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις που δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες στα δυτικά. Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος με το ενδεχόμενο μεμονωμένης βροχής και παροδικής ελαφράς χιονόπτωσης στα ορεινά. Το Σάββατο ο καιρός παραμένει μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, με πιθανότητα μεμονωμένων βροχών από το απόγευμα και μετά.

Η θερμοκρασία από την Πέμπτη, σταδιακά, θα σημειώσει μικρή άνοδο, για να παραμείνει όμως αισθητά πιο κάτω από τις κλιματικές μέσες τιμές. Το ύψος του χιονιού κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 64 εκατοστά.