ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Αγοράκι το νεκρό νεογνό που εντοπίστηκε στις δημόσιες τουαλέτες (pics+vid)

Λευκωσία - Νεκρό βρέφος
Η νεκροτομή στη σορό του άτυχου παιδιού αναμένεται να δώσει απαντήσεις εάν γεννήθηκε ζωντανό ή νεκρό
ALPHA CYPRUS

Αναμένονται αποτελέσματα νεκροτομής στη σορό του εμβρύου που βρέθηκε σε νάιλον σακούλι στις δημόσιες τουαλέτες χθες - Έρευνες προς εντοπισμό της μητέρας 

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες και εξετάσεις του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Λευκωσίας, αναφορικά με τον εντοπισμό νεκρού νεογνού αγοριού, στις δημόσιες τουαλέτες της πλατείας Σολωμού στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Η νεκροτομή στη σορό του άτυχου παιδιού αναμένεται να δώσει απαντήσεις εάν γεννήθηκε ζωντανό ή νεκρό.

Από έρευνες και εξετάσεις που διενεργήθηκαν στη σκηνή του μακάβριου ευρήματος διαπιστώθηκε ότι το νεογνό ήταν σε πλαστικό σακούλι, έφερε τον ομφάλιο λώρο και τον πλακούντα, ενώ βρισκόταν σε κατάσταση προχωρημένης σήψης.

Οι έρευνες επεκτάθηκαν από χθες βράδυ και στο Κέντρο Μεταναστών Πουρνάρα, προς συγκεκριμένη γυναίκα που ήταν έγκυος και η οποία θεάθηκε στη περιοχή τις προηγούμενες μέρες, ωστόσο δε φαίνεται επί του παρόντος να προκύπτει κάτι. Την ίδια ώρα οι έρευνες επικεντρώνονται και στους περιοίκους της περιοχής που πιθανόν να είδαν ύποπτες κινήσεις, ώστε να δώσουν κατεύθυνση στις έρευνες.

Οι ανακριτές από χθες επικοινώνησαν με κλινικές και νοσηλευτήρια ώστε να πάρουν πληροφορίες που ίσως τους οδηγήσουν στη μητέρα.

Στο παρόν στάδιο δεν διαπιστώθηκε ούτε η χώρα καταγωγής του.

Η δυσοσμία οδήγησε την καθαρίστρια

Οι Αρχές έχουν ενώπιον τους την μαρτυρία του υπεύθυνου για καθαρισμό των τουαλέτων, ο οποίος ανέφερε ότι καθ' όλη την ημέρα του Σαββάτου και το πρωί της Κυριακής δεν υπήρχε εκεί το νεκρό νεογνό.

Τα μέλη του ΤΑΕ Λευκωσίας εκτιμούν ότι το νεκρό νεογνό μεταφέρθηκε στον χώρο μετά το μεσημέρι της Κυριακής και εντοπίστηκε από την καθαρίστρια βάρδιας το απόγευμα της ίδιας ημέρας, αφού αναδυόταν δυσοσμία.

Στο "μικροσκόπιο" τα CCTV από την περιοχή

Η Αστυνομία διενεργεί έρευνες και εξετάσεις στην ευρύτερη περιοχή της πλατείας Σολωμού σε μια προσπάθεια εντοπισμού της μητέρας ή του ατόμου που απέρριψε το νεκρό νεογνό στις τουαλέτες. Ήδη στο μικροσκόπιο βρίσκονται εικόνες από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης που είναι εγκατεστημένα σε καταστήματα και υποστατικά.

ΠΗΓΕΣ:Alphanewslive, cyprustimes