ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Ανατροπή στην υπόθεση δολοφονίας του Πογιατζή

Κύπρος: Ανατροπή στην υπόθεση δολοφονίας του Πογιατζή
Ο βασικός μάρτυρας αναίρεσε με ένορκη δήλωση του κατάθεση που είχε δώσει στην αστυνομία
cyprustimes

Κύπρος - Όλες οι ειδήσεις: Ξανά στο μηδέν για τον φόνο του Πογιατζή στην Πάφο - Αναστολή της ποινικής δίωξη των τριών  κατηγορουμένων 34, 41 και 27 ετών οι οποίοι είχαν συλληφθεί το καλοκαίρι του 2021

Η εξέλιξη αυτή προέκυψε μετά που ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας για τη δολοφονία του 60χρονου αναίρεσε με ένορκη δήλωση του την κατάθεση που είχε δώσει στην αστυνομία, με την οποία ενοχοποιούσε τους τρεις που είχαν συλληφθεί .

Ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας στη σημερινή δικάσιμο παρουσιάστηκε ενώπιον Δικαστηρίου και κατάθεσε ενόρκως ότι δεν έχει πρόθεση να μαρτυρήσει εναντίον των τριών κατηγορουμένων.

Στην προηγούμενη δικάσιμο ο Γενικός Εισαγγελέας Γιώργος Σαββίδης διέταξε να γίνει έρευνα προκειμένου να διερευνηθούν οι λόγοι που ο βασικός μάρτυρας αναίρεσε με ένορκη δήλωση του κατάθεση που είχε δώσει στην αστυνομία.

Η Νομική Υπηρεσία έδωσε οδηγίες στην Αστυνομία να διερευνήσει όχι μόνο τους λόγους της μεταστροφής της θέσης του μάρτυρα, αλλά και το πώς η ένορκη του δήλωση κατέληξε στα χέρια του συνηγόρου υπεράσπισης του ενός εκ των κατηγορούμενων στην υπόθεση.

Η έρευνα διερευνήθηκε και το σχετικό πόρισμα όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο επιδόθηκε ενώπιον του Γενικού Εισαγγελέα.

ΠΗΓΗ: Cyprus Times