ΚΥΠΡΟΣ

Υπόθεση Χατζηκωστή: Ψεύδεται ο Δημητρίου, λέει η κατηγορούσα Αρχή

Υπόθεση Χατζηκωστή: Ψεύδεται ο Δημητρίου, λέει η κατηγορούσα Αρχή

Με τις υποβολές της εκπροσώπου της κατηγορούσας Αρχής Έλενας Κλεόπα ότι ο μάρτυρας υπεράσπισης Αθανάσιος Δημητρίου λέει ψέματα στο δικαστήριο, συνεχίστηκε σήμερα ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, η ακροαματική διαδικασία της υπόθεσης της δολοφονίας του Διευθύνοντος Συμβούλου του συγκροτήματος "Δίας" και της τηλεόρασης "Σίγμα" Άντη Χατζηκωστή.

Κατά τη χθεσινή διαδικασία, ο μάρτυρας ανέφερε στο δικαστήριο πως ο συνήγορος υπεράσπισης του 4ου κατηγορούμενου Γρηγόρη Ξενοφώντος, Ροβέρτος Βραχίμης, τον κάλεσε σε συνάντηση, ζητώντας του να κάνουν αναπαράσταση της διαδρομής, που πραγματοποίησαν οι δράστες, με τη μοτοσικλέτα διαφυγής, το βράδυ της δολοφονίας του Άντη Χατζηκωστή.

Συγκεκριμένα, ο μάρτυρας ανέφερε πως του ζητήθηκε από τον κ. Βραχίμη να καταγράψει το χρόνο της απόστασης, που διένυσε με μοτοσικλέτα ίδιου τύπου, όπως αυτή που χρησιμοποιήθηκε, για τη διαφυγή των δραστών, από την οδό Βασίλη Μιχαηλίδη μέχρι το χωράφι του Κούλη Κοσιάρη και από εκεί μέχρι τη νεκρή ζώνη.

Η κατηγορούσα Αρχή υπέβαλε στο μάρτυρα πως ήρθε στο δικαστήριο με προτροπή της υπεράσπισης να πει ψέματα και να διαψεύσει τον βασικό μάρτυρα κατηγορίας Φάνο Χατζηγεωργίου ότι δεν έκανε τη συγκεκριμένη διαδρομή.

Επίσης, του υπέβαλε ότι κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του προσπάθησε να πείσει το δικαστήριο ότι η συγκεκριμένη διαδρομή γίνεται σε μεγαλύτερο χρόνο και όχι στο χρόνο που ισχυρίστηκε ότι γίνεται και την έκανε το βράδυ του φόνου ο Φάνος Χατζηγεωργίου.

Ο Αθανάσιος Δημητρίου είπε στο δικαστήριο πως η απόσταση που κατέγραψε με χρονόμετρο από την οδό Βασίλη Μιχαηλίδη μέχρι το χωράφι του Κούλλη Κοσιάρη ήταν 20 λεπτά και 5 δευτερόλεπτα και από το χωράφι του Κοσιάρη μέχρι τη νεκρά ζώνη 6 λεπτά και 2 δευτερόλεπτα.

«Αν έκανες 20 λεπτά να φτάσεις από την οδό Βασίλη Μιχαηλίδη στο χωράφι του Κούλλη Κοσιάρη και αν ξεκινούσα και εγώ με το αυτοκίνητο μου την ίδια ώρα θα έφτανα στο Κέντρο Διόνυσος και θα σε περίμενα και θα έπινα και καφέ», υπέβαλε στο μάρτυρα η κ. Κλεόπα.

Απαντώντας στην υποβολή της κατηγορούσας Αρχής, ο μάρτυρας υπεράσπισης απέκλεισε το συγκεκριμένο ενδεχόμενο και προσφέρθηκε να ξανακάνει τη διαδρομή με συνεπιβάτη άτομο από την εισαγγελία.

Αναφορικά με τη διαδρομή που έκανε με τα πόδια στη νεκρή ζώνη, την οποία χρονομέτρησε επίσης και κατά τη χθεσινή του κατάθεση είπε πως δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει, γιατί ήταν σκοτεινά και δεν έβλεπε, η κ. Κλεόπα υπέβαλε στο μάρτυρα ότι επειδή δεν μπόρεσε να φέρει εις πέρας τη διαδρομή αυτή ο ίδιος, δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να την κατορθώσει κάποιος άλλος, εννοώντας τον Φάνο Χατζηγεωργίου.

Κατά τη χθεσινή διαδικασία, ο μάρτυρας ανέφερε πως η υπεράσπιση του 4ου κατηγορούμενου του ζήτησε να καταγράψει χρονικά και τη διαδρομή, για την οποία ο Φάνος Χατζηγεωργίου ισχυρίστηκε στη θεληματική του κατάθεση ότι από το χωράφι του Κοσιάρη οδήγησε τη μοτοσικλέτα διαφυγής προς τη νεκρή ζώνη, κρατώντας μια σακούλα σκουπιδιών με το όπλο του φόνου και διάφορα τεκμήρια και εκεί που τέλειωνε ο χωμάτινος δρόμος, άφησε τη μοτοσικλέτα και με τα πόδια διέσχισε το φράγμα του Μάσσαρη και άφησε τα τεκμήρια σε μια παλλούρα, δίπλα από ένα σπιτάκι.

«Σου λέω ότι και αν πήγες και δεν τα κατάφερες, δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να το καταφέρει κάποιος άλλος», είπε η κατηγορούσα Αρχή.

Επίσης, η κ. Κλεόπα είπε στο δικαστήριο πως ό,τι έκανε ο μάρτυρας το έκανε γιατί πληρώθηκε. Ο μάρτυρας απάντησε πως δεν πληρώθηκε κανένας και ό,τι έκανε το έκανε για να βοηθήσει στην απόφαση.

Σε ερώτηση από το δικηγόρο του Γρηγόρη Ξενοφώντος, Ροβέρτο Βραχίμη, τι ρόλο παίζει ο συνοδηγός σε μια διαδρομή, ο μάρτυρας απάντησε: «Αν δεν είχα συνοδηγό θα έκανα τη διαδρομή πολύ πιο γρήγορα. Και ο λόγος είναι γιατί φεύγει το βάρος και όταν είσαι μόνος σου μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις. Επίσης, αν ο συνοδηγός δεν έχει σχέση με μοτοσικλέτες, είναι άτσαλος, δεν σε βοηθά και δεν γίνεται ένα μαζί σου. Αλλού θα γέρνει η μοτόρα και αλλού αυτός».

Η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο, στις 09:00, με καινούργιο μάρτυρα υπεράσπισης.

ΠΗΓΗ icyprus