ΚΥΠΡΟΣ

Έρευνα της Αστυνομίας στην Κεντρική Τράπεζα για διαρροή εγγράφων

Έρευνα της Αστυνομίας στην Κεντρική Τράπεζα για διαρροή εγγράφων

Έρευνα στην Κεντρική Τράπεζα διενεργεί η Αστυνομία για να διαπιστωθεί κατά πόσον στοιχειοθετούνται ποινικά αδικήματα από διαρροή εγγράφων, που αφορούν το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Κύπρου.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, μιλώντας το πρωί στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ, ανέφερε ότι οι έρευνες άρχισαν με εντολή του Γενικού Εισαγγελέα, ο οποίος απέστειλε επιστολή στον Αρχηγό της Αστυνομίας, ύστερα από καταγγελία της Κεντρικής Τράπεζας, για διαρροή πληροφοριών και δεδομένων που αφορούν το χρημοτοπιστωτικό σύστημα.

Είπε επίσης, ότι οι εξετάσεις συνεχίζονται και λαμβάνονται καταθέσεις.

Στόχος, πρόσθεσε, να ολοκληρωθούν όσο το δυνατό πιο σύντομα οι εξετάσεις και να δοθούν τα πορίσματα στο Γενικό Εισαγγελέα, ο οποίος θα αποφασίσει για τα περαιτέρω.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στον Τύπο, στόχος της έρευνας είναι να εντοπιστεί ο λειτουργός που σύμφωνα με την Κεντρική Τράπεζα, διέρρευσε προς τον Δημοκρατικό Συναγερμό το έγγραφο με το οποίο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, προειδοποιούσε την Κύπρο, ότι έως τις 21 Ιανουαρίου, θα τερματίσει τη δυνατότητα των κυπριακών τραπεζών, να αξιοποιούν το Ταμείο κατεπείγουσας ρευστότητας.

ΠΗΓΗ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ