ΚΥΠΡΟΣ

Ο Νίκος Παπαδόπουλος ανακοίνωσε υποψηφιότητα για την προεδρία του ΔΗΚΟ

Ο Νίκος Παπαδόπουλος ανακοίνωσε υποψηφιότητα για την προεδρία του ΔΗΚΟ

Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, γιος του πρώην προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και τέως προέδρου του ΔΗΚΟ, ανακοίνωσε ότι θα θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία του κόμματος.

Στις αρχές Φεβρουαρίου ο Νικόλας Παπαδόπουλος παραιτήθηκε από αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ, διαφωνώντας με την απόφαση της ηγεσίας να στηρίξει στις προεδρικές τον Νίκο Αναστασιάδη.

Ο κ. Παπαδόπουλος, σε δήλωσή του, τονίζει ότι στα 37 χρόνια ζωής και προσφοράς του ΔΗΚΟ είναι πολλά τα ιστορικά επιτεύγματά του, αλλά δυστυχώς, προσθέτει, «η παρουσία, η λειτουργία και η εικόνα του τα τελευταία τέσσερα χρόνια δεν ήταν αντάξια των προηγούμενων χρόνων».

Η δεύτερη θητεία του προέδρου Μάριου Καρογιάν, υποστηρίζει, «σημαδεύεται από μια σειρά αρνητικών αποφάσεων και εξελίξεων που έπληξαν την αξιοπιστία του και απέτυχαν να αποτρέψουν αρνητικές εξελίξεις στο Κυπριακό και στην οικονομία».

Επίσης, ανέφερε πως οποιαδήποτε προσπάθεια για άμεση ή έμμεση αναβολή της παγκύπριας εκλογικής συνέλευσης πέραν των τριών μηνών «θα συνιστά καταπάτηση της εσωκομματικής δημοκρατίας και περιφρόνηση της βούλησης των μελών του ΔΗΚΟ».

ΠΗΓΗ ΑΠΕ