ΚΥΠΡΟΣ

Ο επικεφαλής των ειρηνευτικών επιχειρήσεων του ΟΗΕ στην Κύπρο

Ο επικεφαλής των ειρηνευτικών επιχειρήσεων του ΟΗΕ στην Κύπρο

Η ΟΥΝΦΙΚΥΠ επιτελεί με αποφασιστικότητα και φαντασία σημαντική αποστολή στην Κύπρο, δήλωσε ο επικεφαλής των ειρηνευτικών επιχειρήσεων των Ηνωμένων Εθνών Ερβέ Λαντσούς, ύστερα από συνάντηση που είχε σήμερα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιαδη.

«Για το έργο της απολαμβάνει την υποστήριξη του Συμβουλίου Ασφαλείας και αυτό είναι που έχει σημασία» ανέφερε ο κ. Λαντσούς. Πρόσθεσε, ότι επισκέπτεται την Κύπρο γιατί θεωρεί πως είναι καλύτερα να δει την κατάσταση με τα μάτια του και όχι να διαβάζει αναφορές. Τόνισε επίσης, ότι, η ΟΥΝΦΙΚΥΠ είναι παρούσα για πολλές δεκαετίες στο νησί και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι πετυχαίνει πάρα πολλά στη νεκρή ζώνη, προσπαθώντας να δημιουργήσει εμπιστοσύνη και να επιλύσει τις καθημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι δύο κοινότητες.

Ο κ. Λαντσούς απέφυγε να απαντήσει σε ερωτήσεις για το θέμα της πολιτικής λύσης του Κυπριακού, λέγοντας ότι γι' αυτό εργάζεται ο ειδικός σύμβουλος του γενικού γραμματέα Αλεξάντερ Ντάουνερ. Είπε, ωστόσο, ότι για να βρεθεί σωστή λύση στην Κύπρο απαιτείται συνεργασία.

ΠΗΓΗ ΑΜΝΑ