ΚΥΠΡΟΣ

ΕΔΕΚ: Η ατιμωρησία πρέπει να ανήκει στο παρελθόν

ΕΔΕΚ: Η ατιμωρησία πρέπει να ανήκει στο παρελθόν

«Ουδείς είναι ένοχος μέχρι αποδείξεως του εναντίου» δήλωσε ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου, προσθέτοντας ότι η ατιμωρησία «πρέπει οριστικά και αμετάκλητα να ανήκει στο παρελθόν».

Σε δηλώσεις του στα γραφεία του Κινήματος το μεσημέρι και κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις στην υπόθεση της αγοράς τ/κ γης στη Δρομολαξιά από το Ταμείο Συντάξεων της Cyta, ο κ. Ομήρου δήλωσε ότι τόσο η διερευνώμενη υπόθεση, όσο και όλες οι υποθέσεις που σχετίζονται με ζητήματα διαφθοράς, διαπλοκής, λεηλασίας του δημοσίου χρήματος θα πρέπει να τύχουν ενδελεχούς διερεύνησης από τις ανακριτικές Αρχές και οι ύποπτοι, σε αυτό το στάδιο, να προσαχθούν ενώπιον των αρμοδίων δικαστηρίων.

Συμπλήρωσε ότι η θέση του Κινήματος είναι σταθερή και αδιαπραγμάτευτη, ότι για όλες αυτές τις υποθέσεις θα πρέπει να αναζητηθούν και να καταλογισθούν οι ποινικές ευθύνες μαζί με τον σχετικό ποινικό κολασμό.

Ζήτησε τέλος να υπάρξει διαφάνεια, καταπολέμηση της διαπλοκής, της διαφθοράς και της λεηλασίας του δημοσίου χρήματος, που θα ικανοποιήσει και το περί δικαίου αίσθημα του λαού, ο οποίος, όπως είπε, δικαιολογημένα είναι μετά την κρίση όχι απλώς θυμωμένος, αλλά αγανακτισμένος και οργισμένος.

ikypros