ΚΥΠΡΟΣ

Εντείνονται οι έρευνες στην Κύπρο για τον μικρό Μπεν

Εντείνονται οι έρευνες στην Κύπρο για τον μικρό Μπεν

Συνεχίζονται οι έρευνες της κυπριακής Αστυνομίας για εντοπισμό του νεαρού που φαίρεται να μοιάζει με τον χαμένο πριν από 22χρόνια Μπεν Νίντχαμ.

Η Αστυνομία έχει αυξήσει τους ελέγχους σε λιμάνια και αεροδρόμια αλλά και στα οδοφράγματα, ενώ στην Κύπρο αναμένεται και η μητέρα του Μπεν η οποία ελπίζει ο νεαρός που εμφανίστηκε σε βίντεο μαζί με Ρομά, σε εκκλησία της Λεμεσού, να είναι το παιδί της.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατική» της Ρόδου, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κω, Παναγιώτης Αβρίθης, έχει στα χέρια του φωτογραφικό υλικό από εκκλησία της Λεμεσού, στο οποίο απεικονίζονται τέσσερις αθίγγανοι, μεταξύ αυτών ένα καστανόξανθο αγόρι με καταγάλανα μάτια, ηλικίας από 20 έως 25 ετών, ο οποίος, όπως υποστηρίζει, μοιάζει εκπληκτικά στον αγνοούμενο Μπεν.

Συγκεκριμένη πηγή ανέφερε στον πρόεδρο του δικηγορικού συλλόγου της Κω ότι το συγκεκριμένο αγόρι διαμένει στη Λεμεσό σε χώρο που έχουν εγκατασταθεί τσιγγάνοι.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο νεαρός έφτασε στην Κύπρο από την Ελλάδα, πριν από μερικά χρόνια, προκειμένου να αποφύγει την έκτιση θητείας στο στρατό.

Ο κ. Αβρίθης έχει ήδη ενημερώσει την εισαγγελέα Πλημμελειοδικών της Κω, Αλεξάνδρα Μουσούρα, στην οποία θα παραδώσει όλα τα στοιχεία που έχουν περιέλθει σε γνώση του.

Το θέμα απασχολεί ήδη την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Κω, αφού, από το 2005, ο τότε εισαγγελέας Ανδρέας Καραφλός, στο πλαίσιο της έρευνας που διεξήγαγε, είχε παραγγείλει τη διενέργεια ερευνών σε καταυλισμούς τσιγγάνων στη Λάρισα και στη Βέροια.

Ο κ. Καραφλός, που υπηρετεί πλέον ως αντεισαγγελέας Εφετών στην Αθήνα, φέρεται μάλιστα να έχει ενημερωθεί για την ύπαρξη των συγκεκριμένων στοιχείων.

Έτοιμη να έρθει στην Κύπρο η μητέρα

Η οικογένεια του Μπεν Νίντχαμ επιβεβαίωσε ότι έχει ενημερωθεί από την ελληνική αστυνομία για την ύπαρξη βίντεο γυρισμένου στην Κύπρο, που απεικονίζει έναν νεαρό ο οποίος φέρεται να μοιάζει πολύ με την τεχνικά επεξεργασμένη φωτογραφία του 24χρονου σήμερα Βρετανού. Ωστόσο, η οικογένεια δεν έχει δει ακόμα το βίντεο.

Η Λιάνα Νίντχαμ, αδερφή του Μπεν που εξαφανίστηκε ενώ βρισκόταν στην Κω τον Ιούλιο του 1991 σε ηλικία 21 μηνών, δήλωσε στην Daily Telegraph ότι οι ελληνικές Αρχές πρέπει να αφεθούν να κάνουν προσεκτικά τη δουλειά τους. Σημείωσε ότι η ίδια και η μητέρα του δεν υπερβάλλουν τις προσδοκίες τους μέχρι να υπάρξουν περισσότερες πληροφορίες, καθώς στο παρελθόν έχουν διαψευστεί και απογοητευθεί πολύ.

Τόνισε πάντως πως εφόσον προκύψουν αξιόπιστα στοιχεία, τότε η οικογένεια είναι έτοιμη να ταξιδέψει έως την Κύπρο.

Η Λιάνα Νίντχαμ είπε επίσης ότι η δημοσιότητα γύρω από την υπόθεση της Μαρίας στα Φάρσαλα έχει αναπτερώσει τις ελπίδες της οικογένειάς της. «Τώρα ξέρουμε πως ο κόσμος ακόμα ασχολείται και πως η υπόθεση του Μπεν δεν έχει κλείσει», ανέφερε χαρακτηριστικά η αδερφή του αγνοούμενου Βρετανού.

ΠΗΓΗ ikypros