ΚΥΠΡΟΣ

ΕΔΕΚ: Η νέα αξιολόγηση της Τρόικας να μην οδηγήσει σε νέα μέτρα

ΕΔΕΚ: Η νέα αξιολόγηση της Τρόικας να μην οδηγήσει σε νέα μέτρα

«Ευχόμαστε η νέα αξιολόγηση της Τρόικας δεν θα οδηγήσει σε νέα μέτρα για την κυπριακή οικονομία» είπε σήμερα ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΣ ΕΔΕΚ Δημήτρης Παπαδάκης.

Η «κάθοδος της Τρόικας στην Κύπρο σηματοδοτεί τη δεύτερη αξιολόγηση της πορείας του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας» τόνισε και συνέχισε :

«Εχουν οδηγήσει στην ύφεση και την ανεργία ενώ πολλές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα βιωσιμότητας και πολλούς συμπολίτες μας κάτω από το όριο της φτώχειας».

Εξέφρασε την ελπίδα «ότι η αξιολόγηση δεν θα οδηγήσει σε νέα μέτρα για την κυπριακή οικονομία ενώ αναμένουμε ότι με την εδώ παρουσία της Τρόικας θα δοθούν λύσεις στα προβλήματα ρευστότητας και υψηλών επιτοκίων».

Το ΚΣ ΕΔΕΚ, είπε, στηρίζει μια διεκδικητική διαπραγμάτευση και μέτρα που θα οδηγήσουν στη λύση προβλημάτων της πραγματικής οικονομίας.

Όσον αφορά το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων, ο κ. Παπαδάκης είπε ότι η ΕΔΕΚ τάσσεται ξεκάθαρα εναντίον της πλήρους ιδιωτικοποιήσεις των ημικρατικών οργανισμών όμως είναι έτοιμη να συζητήσει άλλες μορφές συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στους οργανισμούς.