ΚΥΠΡΟΣ

Κύπριος στο Κίεβο: Το ΥΠΕΞ Κύπρου δεν μας έδειξε ενδιαφέρον (βίντεο)

Κύπριος στο Κίεβο: Το ΥΠΕΞ Κύπρου δεν μας έδειξε ενδιαφέρον (βίντεο)

Τη δυσαρέσκεια του για τη στάση που τηρεί το κυπριακό υπουργείο εξωτερικών, έναντι των κυπρίων που διαμένουν στην Ουκρανία, εξέφρασε ο Κύπριος φοιτητής, Αυγουστίνος Θεοδώρου, ο οποίος διαμένει στο Κίεβο.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Τομές στα Γεγονότα», ο Κύπριος Φοιτητής ανέφερε ότι αν και ο ίδιος επικοινώνησε δύο φορές με το υπουργείο, εντούτοις δεν βρήκε την απαιτούμενη ανταπόκριση. Πρόσθεσε πως Κύπριοι φίλοι του επέστρεψαν στην Κύπρο με δικά τους έξοδα και μέσα, όπως και ο ίδιος θα επιστρέψει τις επόμενες ημέρες, χρησιμοποιώντας δικές του γνωριμίες στην Ουκρανία.

«Αν περίμενα το υπουργείο Εξωτερικών, θα μέναμε για πάντα στο Κίεβο, αυτό δείχνει τον τρόπο που μας αντιμετώπισαν», ανέφερε, προσθέτοντας πως το κυπριακό υπουργείο δεν έδειξε ενδιαφέρον για τους ιδίους.

Σε ότι αφορά την κατάσταση στο Κίεβο, ανέφερε ότι είναι ήρεμη, ωστόσο υπάρχει έντονη ανησυχία ανάμεσα στον κόσμο για το αύριο.

Άμεση η αντίδραση του προϊστάμενου Προξενικών υποθέσεων, Σταύρου Αυγουστίδη, ο οποίος τόνισε ότι το ζητούμενο δεν πρέπει ν είναι ποιος θα καλύψει τα έξοδα αλλά η απομάκρυνση των πολιτών με ασφάλεια. «Εμείς παρακολουθούμε την κατάσταση και προσπαθούμε να επιλύσουμε τα προβλήματα. Δεν πρέπει όμως να έχουμε σκοπό να αποφύγουμε το κόστος», τόνισε, προσθέτοντας πως προέχει α ασφάλεια.