ΚΥΠΡΟΣ

Ενδιαφέρον ξένων επενδυτών για τη Κύπρο

Ενδιαφέρον ξένων επενδυτών για τη Κύπρο

Μεγάλο ενδιαφέρον έδειξαν οι ξένοι επενδυτές, κυρίως κάτοικοι τρίτων χωρών, για το σχέδιο πολιτογράφησης και εξασφάλισης μόνιμης διαμονής που προσφέρει η Κυβέρνηση, ενώ η εισροή συναλλάγματος ξεπέρασε τα 500 εκ. ευρώ, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Χάσικος χαρακτήρισε με δηλώσεις του «επιτυχημένο» το σχέδιο, το οποίο η Κυβέρνηση θέλει να διασφαλίσει και να διαφυλάξει, με τις προοπτικές για το 2014 να είναι ευοίωνες, ενώ απευθυνόμενος στους Κύπριους επιχειρηματίες, είπε ότι «προστατεύουμε το ‘προϊόν’ και δεν το πλήττουμε μέσα από τον ανταγωνισμό που ενίοτε έχουν οι επιχειρηματίες μεταξύ τους».

Παράλληλα, αναφέρθηκε σε αλλαγές, σε ότι αφορά τα κριτήρια για την έκδοση του κυπριακού διαβατηρίου «που μάλλον δυσκολεύουν παρά διευκολύνουν την έκδοση κυπριακού διαβατηρίου».

Είπε ότι είναι γνωστά τα προβλήματα που δημιουργούνται, «διότι το κυπριακό διαβατήριο δεν είναι μόνο κυπριακό, είναι και ευρωπαϊκό».

Προτιμούμε, συνέχισε ο κ. Χάσικος, «ως Κυβέρνηση να εξετάζουμε κατά περίπτωση, κατά πόσον τηρούν τα κριτήρια που έχουν τεθεί και αφού πρώτα απ’ όλα οι ίδιοι είναι ‘καθαροί’, και τότε και μόνο τότε προχωρούμε στην έκδοση διαβατηρίων».

Διαβάστε επίσης

Ποιος παίρνει τη θέση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου στη Κύπρο