ΚΥΠΡΟΣ

Ο ΥΠΟΙΚ ενημερώνει το Eurogroup για τις εκποιήσεις

Ο ΥΠΟΙΚ ενημερώνει το Eurogroup για τις εκποιήσεις

Έχει δημιουργηθεί προοπτική για να αρθεί το αδιέξοδο που είχε προκύψει σε σχέση με την Τρόικα σε επίπεδο eurogroup αλλά και στο εσωτερικό μέσω της συνεργασίας και της λήψης των σωστών αποφάσεων, εκτίμησε ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.

Όπως αναφέρει το sigmalive.com, είπε μάλιστα πως στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίας της τακτικής συνόδου του eurogroup αυτή την εβδομάδα, θα βρίσκεται και το ζήτημα της Κύπρου.

Έχω την ευκαιρία, είπε, να ενημερώσω το eurgroup για την απόφαση του Δικαστηρίου σε σχέση με την νομοθεσία των εκποιήσεων, θεωρώντας ακριβώς – όπως ανέφερε- πως “οι εκκρεμότητες έχουν ξεπεραστεί, και ότι συνεπώς το πρόγραμμα μπορεί να συνεχιστεί και βεβαίως η χρηματοδότηση και ισχύει βεβαίως η ανάγκη στο εσωτερικό, μεταξύ μας ,να συνεργαστούμε και να συμπεριφερθούμε υπεύθυνα για να λάβουμε τις τελικές αποφάσεις σε σχέση με το όλο ζήτημα το οποίο βεβαίως περιλαμβάνει και τις νομοθεσίες της αφερεγγυότητας”.

Σημαντικό ορόσημο τα τέστ αντοχής

Ερωτηθείς ποια τα επόμενα βήματα μετά τα stress test ο κ. Γεωργιάδης είπε πως τα stress test όπως κατά επανάληψη έχει λεχθεί αποτέλεσαν ένα σημαντικό ορόσημο το οποίο επιβεβαιώνει την σταθεροποίηση του τραπεζικού συστήματος.

Επεσήμανε επίσης πως θα πρέπει να συνεχιστεί η προσπάθεια σε επίπεδο τραπεζών , ούτως ώστε και βιώσιμες αναδιαρθρώσεις δανείων να είναι σε θέση να πραγματοποιήσουν αλλά και χρηματοδότηση εκεί που υπάρχει βεβαίως αξιόπιστη πρόταση, - όπως είπε- να μπορεί να δοθεί.

Εκτίμησε επίσης πως ήταν ένα καθοριστικό βήμα το οποίο βοηθά ακριβώς τον στόχο της αποκατάστασης τη ομαλής λειτουργίας του τραπεζικού μας συστήματος.

Ο κ. Γεωργιάδης μιλούσε μετά το πέρας της εκδήλωσης που διοργανώθηκε για τα εγκαίνια του πάρκου « Κώστα Σοφοκλέους» στην περιοχή της Έξω Βρύσης . Πριν την εκδήλωση είχε ολιγόλεπτη συνάντηση με τον δημαρχεύοντα στο Δ. Πάφου Μάκη Ρουσή , δημοτικούς συμβούλους και βουλευτές στο Δημοτικό μέγαρο Πάφου.

Ερωτηθείς για το αντικείμενο της συνάντησης και κατά πόσο συζητήθηκε η οικονομική πτυχή της ανακήρυξης της Πάφου σε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης και αν έδωσε απαντήσεις στους φορείς της Πάφου, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως έχουν ήδη ληφθεί αποφάσεις όχι σε επίπεδο Υπουργείου Οικονομικών αλλά σε επίπεδο υπουργικού συμβουλίου.

Συνεπώς συνέχισε , “θεωρώ πως το ζήτημα έχει ρυθμιστεί και αυτό που απομένει είναι αυτά που έχουν αποφασιστεί σε επίπεδο προγραμματισμού να υλοποιηθούν ούτως ώστε η Πάφος με επιτυχία να διεξαγάγει το πρόγραμμα των υποχρεώσεων της ενόψει της ανάληψης της ιδιότητας της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης”.

Σχετικές ειδήσεις