ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Το συνέδριο της ΕΔΕΚ κατά της Διζωνικής, Δικοινοτικής Ομοσπονδίας

Κύπρος: Το συνέδριο της ΕΔΕΚ κατά της Διζωνικής, Δικοινοτικής Ομοσπονδίας

Με συντριπτική πλειοψηφία το συνέδριο της ΕΔΕΚ υιοθέτησε την θέση για απόρριψη της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας (ΔΔΟ) ως μορφής λύσης του Κυπριακού. Με ποσοστό 98,1% (υπήρξαν 6 αποχές), οι σύνεδροι απέρριψαν την ΔΔΟ «ακόμα και ως ονοματολογία».

Οι εκφραστές της πιο μετριοπαθούς τάσης στο Κυπριακό όπως ο τέως πρόεδρος, Γιαννάκης Ομήρου και ο βουλευτής Νίκος Νικολαϊδης - ο τελευταίος λόγω υποχρεώσεων στο εξωτερικό - απουσίαζαν. Ο μόνος από τα επώνυμα στελέχη, που διαφώνησε δημοσίως κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, ήταν ο Σοφοκλής Σοφοκλέους, ο οποίος τήρησε αποχή.
Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, άσκησε δριμεία κριτική σε στελέχη του κόμματος, τα οποία, όπως ανέφερε, παραποιούν δημόσια τη θέση του κόμματος για τη ΔΔΟ για να δικαιολογήσουν τη διαφορετική τους άποψη ή ακόμη χειρότερα για να ασκήσουν κριτική. Οι βολές του Μαρίνου Σιζόπουλου σύμφωνα με κομματικές πηγές, είχαν κυρίως ως στόχο τον Νίκο Νικολαϊδη και τον Σοφοκλή Σοφοκλέους οι οποίοι και κατέθεσαν δημοσίως τη διαφωνία τους για σκληρή γραμμή στο κυπριακό.
Οι βολές του Μαρίνου Σιζόπουλου δεν αποκλείεται να είχαν ως δέκτη και τον τέως πρόεδρο Γιαννάκη Ομήρου ο οποίος συχνά μέσω twitter αλλά και συνεντεύξεων στον τύπο, διαχωρίζει τη θέση του. «Είναι ανεπίτρεπτο σε στελέχη του κόμματος να προβαίνουν σε δημόσιες τοποθετήσεις ή και επικρίσεις χωρίς να γνωρίζουν την απόφαση του κόμματος, χωρίς να έχει προηγηθεί έστω μια επαφή με το Γραφείο Τύπου για σκοπούς ενημέρωσης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μαρίνος Σιζόπουλος. Πρόσθεσε δε ότι τα στελέχη αυτά δίνουν την ευκαιρία να συντηρείται μία κακή εικόνα για το κόμμα.

Σχετικές ειδήσεις