ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: 7,8 εκ ευρώ ξόδεψαν οι Κύπριοι σε κατεχόμενα και Τουρκία

Κύπρος: 7,8 εκ ευρώ ξόδεψαν οι Κύπριοι σε κατεχόμενα και Τουρκία

Σε ξενοδοχεία, χώρους αναψυχής και σε αεροδρόμια των κατεχομένων και της Τουρκίας δαπανήθηκαν €7,8 εκ ευρώ με την χρήση πιστωτικών καρτών απο τους Κύπριους τουρίστες, σύμφωνα με την JCC.

Την ίδια ώρα, οι συναλλαγές με τουρκικές πιστωτικές κάρτες στην ελεύθερη Κύπρο ήταν €1,96 εκ.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από τη JCC, χωρίς μεταβολή ήταν τον Αύγουστο, αλλά και τους πρώτους οκτώ μήνες του 2015, η αξία των συναλλαγών με κάρτες.

Κατά τον όγδοο μήνα του έτους, οι αγορές Κυπρίων σε εμπόρους στην Κύπρο ανήλθαν σε €178,4 εκ., χωρίς να σημειώνουν μεταβολή σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρσι.

Η αξία των αγορών με τη χρήση καρτών στην Κύπρο την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου ήταν €1,4 δισ, επίσης αμετάβλητη σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2014.

Με βάση τα στοιχεία, αυξημένες ήταν οι συναλλαγές με κάρτες σε εστιατόρια και στον τομέα της υγείας, ενώ μείωση παρουσιάστηκε στις πληρωμές προς την Κυβέρνηση και για αγορές πετρελαίου.

Αύξηση 2% σημείωσαν οι αγορές και αναλήψεις μετρητών Κυπρίων στο εξωτερικό τον Αύγουστο, ανερχόμενες σε €101 εκ. Η ίδια αύξηση καταγράφηκε και στις αγορές και αναλήψεις στο εξωτερικό κατά το πρώτο οκτάμηνο, που έφθασαν τα €769 εκ.

Μεγαλύτερη αύξηση, 9%, σημείωσαν οι αγορές τουριστών με τη χρήση καρτών σε εμπόρους στην Κύπρο την περίοδο Ιανουαρίου – Αυγούστου. Τον Αύγουστο η αύξηση στις αγορές τουριστών με κάρτες στην Κύπρο ήταν 2%, με την αξία των συναλλαγών να ανέρχεται σε €81,5 εκ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Σχετικές ειδήσεις