ΚΥΠΡΟΣ

Λεμεσός: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά - Κίνδυνος αναζωπύρωσης

Λεμεσός: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά - Κίνδυνος αναζωπύρωσης

Αν και ο κίνδυνος αναζωπύρωσης παραμένει, οι Πυροσβεστικές Δυνάμεις έχουν θέσει υπό έλεγχο τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στην περιοχή Αγίου Αμβροσίου Λεμεσού και η οποία επεκτάθηκε στην περιοχή της κοινότητας Πάχνας, καίοντας πέραν των 3,5 τετραγωνικών χιλιομέτρων χόρτων, άγριας βλάστησης και δέντρων.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση που έκανε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νίκος Λογγίνος, στην περιοχή παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, σε μια προσπάθεια πλήρους κατάσβεσης της φωτιάς.

Ωστόσο, όπως σημείωσε, ο κίνδυνος αναζωπύρωσης της πυρκαγιάς εξακολουθεί να υφίσταται, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και των ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Στο έργο της πυρόσβεσης έχουν συνδράμει σημαντικά και τα δυο εκμισθωμένα ελικόπτερα της Δημοκρατίας που έπιασαν δουλειά με το πρώτο φως της μέρας, αφού χθες όλα τα πτητικά μέσα παρέμειναν καθηλωμένα λόγω της πυκνής σκόνης στην ατμόσφαιρα.

Αυτή τη στιγμή, συνέχισε ο κ.Λογγίνος, επιχειρεί μόνο το ένα από τα δυο πυροσβεστικά ελικόπτερα σε δύσβατες περιοχές, αφού το μέτωπο της φωτιάς έχει περιοριστεί σημαντικά και η κατάσταση είναι ελεγχόμενη.

ΠΗΓΗ ΣΙΓΜΑ

Σχετικές ειδήσεις