ΚΥΠΡΟΣ

Τους θρησκευτικούς ηγέτες θα συναντήσουν Αναστασιάδης-Ακιντζί

Τους θρησκευτικούς ηγέτες θα συναντήσουν Αναστασιάδης-Ακιντζί

Με τους θρησκευτικούς ηγέτες της Κύπρου θα συναντηθούν την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Τ/Κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, μετά από αίτημα των πέντε θρησκευτικών ηγετών.

Όπως ανακοίνωσε το γραφείο του Θρησκευτικού Διαλόγου, που λειτουργεί υπό την αιγίδα της πρεσβείας της Σουηδίας στην Κύπρο, η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι στο Λήδρα Πάλας.

«Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του νησιού που και οι πέντε θρησκευτικοί ηγέτες θα συναντηθούν με τους ηγέτες και των δύο κοινοτήτων» σύμφωνα με γραπτή δήλωση του συντονιστή του θρησκευτικού διαλόγου, Πήτερ Γουίντερουντ, τονίζοντας πως είναι τιμή του γραφείου που οργανώνει αυτή τη συνάντηση εκ μέρους των θρησκευτικών ηγετών, συγκεκριμένα του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου, του Μουφτή Ταλίπ Αταλάι, του Αρχιεπισκόπου Ναρέκ των Αρμενίων, του Αρχιεπισκόπου Σουέιφ των Μαρωνιτών και του εκπροσώπου της εκκλησίας των Λατίνων πάτερ Τζέρζι Κραζ.

Μετά τη συνάντηση, κατά την οποία όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση οι θρησκευτικοί ηγέτες θέλουν να εκφράσουν τη στήριξή τους στην ειρηνευτική διαδικασία και να μοιραστούν τους κοινούς προβληματισμούς τους με τους ηγέτες των κοινοτήτων, θα ακολουθήσει κοινή ανακοίνωση στα ΜΜΕ. Την συνάντηση είχαν ζητήσει στις αρχές Μαΐου, μετά την εκλογή του κ. Ακιντζί στην τ/κ ηγεσία, και οι πέντε θρησκευτικοί ηγέτες.

Πηγή: «Politis-news»

Σχετικές ειδήσεις