ΚΥΠΡΟΣ

Επανέρχεται το πτητικό πρόγραμμα του αεροδρομίου Λάρνακας

Επανέρχεται το πτητικό πρόγραμμα του αεροδρομίου Λάρνακας

Η πυκνή σκόνη που εξακολουθεί να υπάρχει στην ατμόσφαιρα είχε ως αποτέλεσμα μέχρι τις 2μμ. να επηρεαστούν συνολικά 24 πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Λάρνακας, ωστόσο το πτητικό πρόγραμμα του αεροδρομίου επανέρχεται σταδιακά στην ομαλότητα.

Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου των αεροδρομίων της Κύπρου Αδάμος Ασπρής ανέφερε ότι «ως αποτέλεσμα της ύπαρξης πυκνής σκόνης στην ατμόσφαιρα, επηρεάζεται το πτητικό πρόγραμμα του Διεθνούς Αεροδρομίου Λάρνακας. Γύρω στις εννέα το πρωί το όριο ορατότητας, έφθασε σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα, γύρω στα 500 μέτρα» είπε και πρόσθεσε πως «η εξέλιξη αυτή, οδήγησε στην ενεργοποίηση της διαδικασίας εκτροπής πτήσεων από το Διεθνές Αεροδρόμιο Λάρνακας προς το Διεθνές Αεροδρόμιο Πάφου».

Με βάση τα στοιχεία του Κέντρου Επιχειρήσεων, συνέχισε, «μέχρι τις δύο η ώρα το απόγευμα, είχαν επηρεαστεί συνολικά 24 πτήσεις, 12 αφίξεις και 12 αναχωρήσεις. Λόγω αυτής της έκτακτης κατάστασης, προκλήθηκαν αλυσιδωτές επιπτώσεις στη λειτουργία των αεροδρομίων».

Εξήγησε ακόμα ότι «επιβάτες που είχαν ως προορισμό τους τη Λάρνακα, αποβιβάστηκαν αναγκαστικά στην Πάφο και μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στη Λάρνακα. Μέχρι τις δυο το απόγευμα, 10 πτήσεις που επρόκειτο να αναχωρήσουν από το Αεροδρόμιο της Λάρνακας, αναχώρησαν τελικά από το Αεροδρόμιο της Πάφου και οι επιβάτες μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στην Πάφο».

Ο κ. Ασπρής είπε πως «από τις 12 το μεσημέρι, το όριο ορατότητας στην περιοχή του αεροδρομίου Λάρνακας έχει βελτιωθεί σε αξιόλογα επίπεδα και το πτητικό πρόγραμμα του Αεροδρομίου επανέρχεται σταδιακά σε ομαλότητα. Ωστόσο, δεδομένης της πιθανότητας επανάληψης του φαινομένου, οι Αρχές των αεροδρομίων της χώρας, παραμένουν σε επιφυλακή και σε επικοινωνία με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και τις αερογραμμές».

Στην περίπτωση, σημείωσε, «που παρατηρηθεί η συνέχιση του φαινομένου τις επόμενες μέρες, καλούμε το επιβατικό κοινό όπως βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις αερογραμμές, προκειμένου να έχει άμεση ενημέρωση σχετικά με τις πιθανές αλλαγές στις ώρες εκτέλεσης των πτήσεων».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Σχετικές ειδήσεις