ΚΥΠΡΟΣ

Eurostat: Στο 0,5% η ανάπτυξη το δεύτερο τρίμηνο στην Κύπρο

Eurostat: Στο 0,5% η ανάπτυξη το δεύτερο τρίμηνο στην Κύπρο

Στο 0,5% κινήθηκε η ανάπτυξη στην Κύπρο το δεύτερο τρίμηνο του 2015, σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, όπου το ΑΕΠ είχε σημειώσει μεγέθυνση 1,2% και -0,2% του δευτέρου τριμήνου του 2014.

Σύμφωνα με τη Eurostat, τη στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το ΑΕΠ αυξήθηκε στην ευρωζώνη και την ΕΕ συνολικά κατά 0,4% το δεύτερο τρίμηνο του 2015, συγκριτικά με το προηγούμενο τρίμηνο, βάσει της δεύτερης εκτίμησης που δημοσιοποιείται. Το πρώτο τρίμηνο το ΑΕΠ είχε σημειώσει μεγέθυνση 0,5% και στις δυο περιοχές.

Συγκριτικά με το ίδιο τρίμηνο του προηγουμένου έτους, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 1,5% στην ευρωζώνη και κατά 1,9% στην ΕΕ συνολικά το δεύτερο τρίμηνο του 2015.

Το ΑΕΠ αυξήθηκε σε όλες τις χώρες μέλη για τις οποίες υπάρχουν στοιχεία στο δεύτερο τρίμηνο του 2015, με την εξαίρεση της Γαλλίας όπου παρέμεινε σταθερό.

Η υψηλότερη ανάπτυξη σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο καταγράφηκε στη Λεττονία (+1,2%), στη Μάλτα (+1,1%), στην Τσεχία, την Ισπανία και τη Σουηδία (όλες +1,0%), ακολουθούμενες από την Ελλάδα και την Πολωνία (αμφότερες +0,9%), τη Σλοβακία (+0,8%), την Εσθονία, την Κροατία, τη Λιθουανία, τη Σλοβενία και το Ηνωμένο Βασίλειο (όλες με +0,7%). Οι χαμηλότεροι δείκτες ανάπτυξης καταγράφηκαν στην Ολλανδία, την Αυστρία και τη Ρουμανία (όλες με +0,1%).

Πηγή: ΚΥΠΕ