ΚΥΠΡΟΣ

Ακιντζί: Είμαστε υποχρεωμένοι να βρούμε μια δίκαιη λύση

Ακιντζί: Είμαστε υποχρεωμένοι να βρούμε μια δίκαιη λύση

Ο Τ/κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί σε ομιλία του στην έναρξη της νέας δικαστικής χρονιάς 2015-2016, εκδήλωση που συνηθίζεται κάθε χρόνοσημείωσε ότι “η δικαιοσύνη είναι η πιο απαραίτητη προϋπόθεση. Και η δικαιοσύνη πρέπει εδώ να εξασφαλιστεί”.

Πρόσθεσε δε ότι οι Τ/κ δίδουν σημασία σε μια δίκαιη λύση, λέγοντας πως οι Τ/κ πρέπει να πάνε σε ένα δημοψήφισμα με το αίσθημα ότι “ναι αυτή η λύση είναι μια δίκαιη λύση, δεν θα μας πάει στις συνθήκες πριν το 1974. Πλέον θα έχουμε τα δικαιώματά μας σε ένα δίκαιο οικοδόμημα, αλλά λαμβάνοντας υπόψη και αναγνωρίζοντας και τα δικαιώματα της άλλης κοινότητας, μπορούμε να χτίσουμε μαζί ένα μέλλον με ειρήνη και ευημερία”. Το καθήκον μας, είπε, να επιτύχουμε αυτό.

Ο Τ/κ ηγέτης ανέφερε ότι το 2014 από τις 18.000 νομικές υποθέσεις εξετάσεις 12.000 ενώ το πρώτο μισό του 2015 προστέθηκαν άλλες 12.000 υποθέσεις, διερωτώμενος πότε αυτές θα εξεταστούν. Σημείωσε δε ότι σήμερα η κοινωνία αντιμετωπίζει πολλά αυξανόμενα προβλήματα κάνοντας ιδιαίτερη μνεία και στις χαρτοπαικτικές λέσχες όπου μεταβαίνουν πολλοί νέοι.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Σχετικές ειδήσεις