ΚΥΠΡΟΣ

«Κόκκινος» συναγερμός: Οι Τούρκοι στέλνουν το «Μπαρμπαρός» στην Κυπριακή ΑΟΖ

«Κόκκινος» συναγερμός: Οι Τούρκοι στέλνουν το «Μπαρμπαρός» στην Κυπριακή ΑΟΖ

Κυπριακή ΑΟΖ | Μπαρμπαρός: Σε πλήρη επιφυλακή βρίσκεται η Λευκωσία, καθώς η Τουρκία αποφάσισε την κατάπλευση του σεισμογραφικού σκάφους «Μπαρμπαρός» σε περιοχή κοντά στην κυπριακή ΑΟΖ, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της κυπριακής εφημερίδας «Φιλελεύθερος» της Κύπρου, τη Μεγάλη Παρασκευή (06/04/2018).

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ - ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΩΝ ΠΡΟΚΛΗΣΕΩΝ Η ΑΓΚΥΡΑ

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, το «Μπαρμπαρός» συνοδεύεται από δύο πλοία υποστήριξης, το M/V TANUX-1 και το R/V APOLLO MOON.

Η Τουρκία εξέδωσε επίσης νέα NAVTEX, με την οποία δεσμεύει μεγάλη θαλάσσια περιοχή, στην οποία περιλαμβάνονται και περιοχές ευθύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Όπως φαίνεται σε χάρτη, τον οποίο δημοσίευσε η εφημερίδα, η περιοχή ξεκινά τέσσερα ναυτικά μίλια από το Ακρωτήρι του Αποστόλου Αντρέα και εκτείνεται ανατολικά μέχρι το σημείο της ακτής όπου βρίσκεται το όριο των συνόρων Τουρκίας - Συρίας.

Σε κάθε περίπτωση, η Άγκυρα επιμένει στην απαράδεκτη τακτική των προκλήσεων και των αμφισβητήσεων, με το καθεστώς Ερντογάν σε ρόλο γενικού «δερβέναγα» να επιδιώκει διακαώς να βάλει «χέρι» στα ενεργειακά κεκτημένα της Κύπρου.

Σημειώνεται πως το προηγούμενο δίμηνο, το «Μπαρμπαρός» διεξήγαγε σεισμογραφικές έρευνες βορειοδυτικότερα, από τις ακτές της χερσονήσου της Καρπασίας μέχρι τις τουρκικές ακτές.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ - ΜΠΕ και το «Φιλελεύθερο»

Διαβάστε επίσης:

Σχετικές ειδήσεις