Η Κύπρος χαιρετίζει την έλευση του εκπροσώπου του γεν. γραμματέα του ΟΗΕ στο νησί

Newsroom Newsroom

Η Κύπρος χαιρετίζει την έλευση του εκπροσώπου του γεν. γραμματέα του ΟΗΕ στο νησί

Η ελληνοκυπριακή πλευρά έχει ανταποκριθεί θετικά στην αποστολή εκπροσώπου του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, ο οποίος πρόσθεσε ότι μέχρι τώρα η Τουρκία δεν έχει τοποθετηθεί.

Ο κ. Προδρόμου, σχολιάζοντας στο ΡΙΚ την έκθεση καλών υπηρεσιών του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, επισήμανε πως για την ελληνοκυπριακή πλευρά είναι στρατηγικής σημασίας να ξεκαθαριστεί ότι όλοι μιλούν για μία λύση χωρίς ξένες εξαρτήσεις, εγγυήσεις και στρατό.

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, σχολιάζοντας την προαναγγελία επίσκεψης απεσταλμένου του γενικού γραμματέα για να διασαφηνιστούν οι προθέσεις των δύο πλευρών, δήλωσε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά είναι πανέτοιμη.
Σημείωσε πως μετά τις τουρκικές εκλογές και πριν από το φθινόπωρο, ο διεθνής παράγοντας θα καταβάλει προσπάθειες για επανέναρξη του διαλόγου.

Το ΑΚΕΛ εξέφρασε την ελπίδα ότι η κάθοδος του ειδικού απεσταλμένου του γ.γ. του ΟΗΕ θα σηματοδοτήσει την έξοδο του Κυπριακού από την επικίνδυνη σημερινή στασιμότητα, σημειώνει το ΑΚΕΛ.

Το κόμμα καλεί τον πρόεδρο Αναστασιάδη να αξιοποιήσει αυτή την επίσκεψη και να ξεκαθαρίσει ότι είναι έτοιμος να προχωρήσει με τον τρόπο που εισηγείται ο γ.γ. του ΟΗΕ.

Η επαναβεβαίωση της πρόθεσης του γενικού γραμματέα να αλλάξει τη διαδικασία εξεύρεσης λύσης στο Κυπριακό και να επιδιώξει την επίτευξη στρατηγικής συμφωνίας, αντί συνολικής διευθέτησης, «συνιστά εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη», αναφέρει το ΔΗΚΟ.

Το ΔΗΚΟ κατηγορεί τον πρόεδρο Αναστασιάδη ότι με τη στήριξη και την παρότρυνση του ΑΚΕΛ, «έχει εγκλωβίσει το Κυπριακό σε μια καταστροφική διαδικασία».

Η ΕΔΕΚ υποστηρίζει ότι «θα ήταν ολέθριο λάθος η υπογραφή οποιασδήποτε ενδιάμεσης στρατηγικής συμφωνίας, γιατί υπάρχει το ενδεχόμενο να υπογραφεί αυτή η συμφωνία και στο τέλος, με ευθύνη της Τουρκίας, να μην υπάρξει λύση».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved