MEDIA

Liberation: Εφραίμ, ένας φίλος του Πούτιν

Liberation: Εφραίμ, ένας φίλος του Πούτιν

Στην προφυλάκιση του Εφραίμ και στην κινητοποίηση της Εκκλησίας για την απελευθέρωσή του ηγουμένου, που διατηρεί φιλία με τον Βλαντιμίρ Πούτιν αναφέρεται η Liberation.

«Η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία κινητοποιείται για την απελευθέρωση ενός μοναχού του Αγίου Όρους» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος.

Την Πέμπτη, ο επικεφαλής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Κύριλλος απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, για να του ζητήσει την απελευθέρωση του ηγουμένου της Μονής, που προφυλακίστηκε για συμμετοχή του σε σκάνδαλο ακίνητης περιουσίας.

Ένας φίλος του Πούτιν

Όπως σημειώνει η Liberation, ο Εφραίμ, πρώην αγαπημένος της πολιτικής εξουσίας στην Ελλάδα, συναντήθηκε με τον ρώσο πρωθυπουργό το Νοέμβριο, επ' ευκαιρία της μεταφοράς της Αγίας Ζώνης.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου θεωρείται ότι ενορχήστρωσε μια προσπάθεια για να αποκτήσει ένα κτίριο γραφείων στην Αθήνα.

Η αποκάλυψη του σκανδάλου κόστισε σε δύο υπουργούς της κυβέρνησης Καραμανλή την απομάκρυνσή τους και επιτάχυνε την εκλογική ήττα της ΝΔ το φθινόπωρο του 2009.