MEDIA

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Κεντρικό θέμα στο CNN η πολύνεκρη τραγωδία

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Κεντρικό θέμα στο CNN η πολύνεκρη τραγωδία
In Time

Με εκτενές άρθρο, η ηλεκτρονική έκδοση του CNNi, καλύπτει την τραγωδία που συγκλονίζει από αργά το βράδυ της Τρίτης την Ελλάδα.

«Τουλάχιστον 29 νεκροί και 85 τραυματίες από σύγκρουση τρένων στην Ελλάδα» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος.

Σύμφωνα με το CNNi «τα σωστικά συνεργεία βρίσκονται σε συνεχή αναζήτηση για επιζώντες μετά τη μετωπική σύγκρουση δύο τρένων στην κεντρική Ελλάδα που στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους, ενώ δεκάδες είναι και οι τραυματίες.

Τουλάχιστον 29 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 85 τραυματίστηκαν όταν επιβατική αμαξοστοιχία που μετέφερε περισσότερα από 350 άτομα συγκρούστηκε με εμπορευματική αμαξοστοιχία το βράδυ της Τρίτης, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, στα Τέμπη της κεντρικής Ελλάδας, κοντά στην πόλη της Λάρισας, ανακοίνωσε η Ελληνική Πυροσβεστική Υπηρεσία».

«Μόλις ακούσαμε έναν κρότο… το τρένο άρχισε να στριφογυρίζει, πριν καταλήξει στο πλάι όταν καταφέραμε να βγούμε», είπε ένας άνδρας επιβάτης στην ελληνική δημόσια τηλεόραση της ΕΡΤ.

«Ήταν 10 εφιαλτικά δευτερόλεπτα με φωτιά, δεν μπορούσες να δεις πολλά από τον καπνό», είπε ένας δεύτερος επιβάτης.

Οι προσπάθειες ανάκτησης βρίσκονται σε εξέλιξη και ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί, ανακοίνωσε η Ελληνική Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Το επιβατικό τρένο ταξίδευε από την πρωτεύουσα Αθήνα προς τη Θεσσαλονίκη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, η οποία φημίζεται για τα φεστιβάλ και τη ζωντανή πολιτιστική ζωή της. Η σύγκρουση ακολούθησε ένα το καρναβάλι το Σαββατοκύριακο που ολοκληρώθηκε με αργία τη Δευτέρα».