MEDIA

Τρόμος στο Ισραήλ για τους Έλληνες δημοσιογράφους - Ανατριχιάζουν οι περιγραφές τους

Τρόμος στο Ισραήλ για τους Έλληνες δημοσιογράφους - Ανατριχιάζουν οι περιγραφές τους
GLOMEX

Ρουκέτα της Χαμάς έσκασε 10 μέτρα από τα τηλεοπτικά συνεργεία και δυόμιση μέτρα από τον δημοσιογράφο Λεωνίδας Καπερναράκος

Τρόμος και πανικός επικράτησε στην πόλη Σντερότ το απόγευμα της Παρασκευής 3 Νοεμβρίου, όταν μια ρουκέτα της Χαμάς εξερράγη κοντά στα τηλεοπτικά συνεργεία. Στο σημείο που έγινε η έκρηξη βρισκόταν και ο απεσταλμένος του Mega Λεωνίδας Καπερναράκος με τον εικονολήπτη Ηλία Μπασίσογλου, οι οποίοι περιέγραψαν όσα έζησαν και είδαν.

Επικράτησε πανικός και ο κόσμος που βρισκόταν στο σημείο έσπευσε να κρυφτεί στο νηπιαγωγείο που λειτουργεί ως καταφύγιο.

«Χθες ήταν πράγματι ένα εφιαλτικό απόγευμα, όταν περίπου στις 6 ήρθε ένα περιπολικό και μας φώναζε να κρυφτούμε, να πάμε στο καταφύγιο. Εγώ δυστυχώς δεν πρόλαβα και η ρουκέτα ήρθε στα 10 μέτρα από το αυτοκίνητο και περίπου 2μιση μέτρα από εμένα. Ευτυχώς υπήρχε ένας τοίχος εκεί που με προστάτευσε, αν και για αρκετή ώρα έχασα την ακοή μου. Δεν μπορούσα να ακούσω τον cameraman, τον Ηλία Μπασίσογλου, ο οποίος με φώναζε και με έψαχνε, είχε ανησυχήσει. Ο χρόνος που σου δίνουν οι ισραηλινές Αρχές είναι περίπου 5-7 δευτερόλεπτα να καλυφθείς και να πας μέχρι το καταφύγιο. Εκείνη τη στιγμή δεν κοιτάζεις πόσα δευτερόλεπτα έχουν περάσει, πρέπει να πέσεις κάτω», είπε ο Λεωνίδας Καπερναράκος.

Ο οπερατέρ Ηλίας Μπασίσογλου θέλησε μέσα από την τηλεοπτική σύνδεση να στείλει μήνυμα στην οικογένειά του και τους φίλους του, που ανησυχούσαν ότι είναι καλά στην υγεία του.