MEDIA

Στο DEBATER ο δημιουργός του τραγουδιού DELULU που έγινε viral στο TikTok

Στο DEBATER ο δημιουργός του τραγουδιού DELULU που έγινε viral στο TikTok

Τι σημαίνει η φράση που τραγουδάει όλη η νεολαία

Το DELULU προέρχεται από την αγγλική λέξη delusional που σημαίνει το άτομο το οποίο έχει παραισθήσεις. Η λέξη χρησιμοποιήθηκε με την παραλλαγή DELULU για χιουμοριστικό σκοπό για να δηλώσει ένα άτομο που ζει σε ένα δικό του κόσμο (πχ. Νομίζει ότι κάποιος τον θέλει και τον αγνοεί για να μην κολλήσει μαζί του κάτι το οποίο δεν ισχύει και είναι απλά όλο μέσα στο μυαλό του).

Η ιδέα που έγινε viral

Ο καλλιτέχνης George Caney (έτσι θα τον βρείτε και στο TikTok) αναφέρει στο DEBATER ότι:

«Η ιδέα ξεκίνησε καθώς περπατούσα με έναν φίλο μου στο Μοναστηράκι και ακούσαμε μια παρέα να λέει για την λέξη DELULU και πως αν υπήρχε τραγούδι θα τους αντιπροσώπευε πλήρως. Έτσι μου ήρθε η ιδέα και επί τόπου έγραψα σε πέντε λεπτά ένα χιουμοριστικό τραγούδι που μιλάει για το DELULU. Στην αρχή το ανέβασα στο Ίντερνετ το ρεφρέν χωρίς να πιστεύω ότι θα πάρει τόση μεγάλη έκταση, απλώς ότι θα γελάσουμε με τους φίλους μου μεταξύ μας. Μετά από δυο εβδομάδες άρχισα να βλέπω ότι έπαιρναν τον ήχο και τον χρησιμοποιούσαν σε βίντεο με τα βίντεο να έχουν ξεπεράσει ήδη τα 100. Όποτε πήγα στο στούντιο και ηχογράφησα ολόκληρο το τραγούδι και το ανέβασα στο spotify. Το κομμάτι στην συνέχεια έγινε viral και αυτή τη στιγμή τα βίντεο που έχουν δημιουργηθεί με τον ήχο ξεπερνούν τις 2000 και στο Spotify βρίσκεται στα τοπ viral τραγούδια».

Ο George Caney είναι ποπ τραγουδιστής τραγουδάει επαγγελματικά 10 χρόνια και έχει κυκλοφορήσει την δίκη του δισκογραφία. «Πέραν του DELULU μου αρέσει μέσω των τραγουδιών μου να περνάω κοινωνικά μηνύματα και σε κάθε τραγούδι μου αρέσει να αλλάζω την εμφάνιση μου και το Concept καθώς κάθε τραγούδι για μενα είναι μια νέα ιστορία και γράφτηκε κάτω από εντελώς διαφορετικές συνθήκες», εξομολογείται στο DEBATER. Ενώ μέσω της μουσικής του αρέσει να προκαλεί.

«Αν δεν προκαλώ δεν μου αρέσει, είναι το μότο μου ως καλλιτέχνης», τονίζει κλείνοντας.

Πηγή: Debater.gr