Οι εξελίξεις για τη λίστα Λαγκάρντ στα πρωτοσέλιδα

 Οι εξελίξεις για τη λίστα Λαγκάρντ στα πρωτοσέλιδα

Η έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος για την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών και οι εξελίξεις στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ είναι τα κύρια θέματα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Πρώτο σοκ με τα τέλη κυκλοφορίας".

Η εφημερίδα γράφει ότι "λίγες ημέρες πριν από την εκπνοή του 2012 και μόνο ένας στους δύο ιδιοκτήτες Ι.Χ. έχει πάει έως σήμερα να πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας για το 2013. Αυτό είναι ένα νέο σοκ για την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, που από τον περασμένο Αύγουστο βλέπει τους Έλληνες (και κυρίως τα στρώματα που ήταν πάντα συνεπή σ' αυτό) να αρνούνται να πληρώσουν ακόμα και τον φόρο εισοδήματος".

ΕΘΝΟΣ: "Το σύστημα για την αξιολόγηση στο Δημόσιο".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο μπορούν να προσβλέπουν σε ένα περισσότερο ευέλικτο σχέδιο που προβλέπει τη μετακίνηση του πλεονάζοντος προσωπικού σε κρίσιμες θέσεις, τις οποίες η κοινωνία έχει ανάγκη στις συνθήκες της οικονομικής κρίσης. Η αξιολόγηση θα είναι καθολική και δεν θα υπάρξουν εξαιρέσεις".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Υπερόπλα στο Ιράκ!".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "παγκόσμιες εξελίξεις γύρω από τον Τίγρη και τον Ευφράτη και η περίφημη «Μπαταρία της Βαγδάτης». Και το νέο οπλικό σύστημα των ΗΠΑ, επανδρωμένο με την «ακτίνα θανάτου» λέιζερ...".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "ΜΚΟ-φούσκες ακυρώνουν χιλιάδες προσλήψεις".

Η εφημερίδα γράφει ότι "απλήρωτοι εδώ και μήνες οι προσληφθέντες άνεργοι επειδή οι ενδιάμεσες ΜΚΟ δεν έχουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα. Καταγγελίες ότι μοναδικός σκοπός ορισμένων ΜΚΟ ήταν η είσπραξη της προμήθειας 5% από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ".

ΕΣΤΙΑ: "Παραβιάζει το Σύνταγμα ο δημευτικός ΦΑΠ".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "υπό όποιο πρίσμα και αν εξετάση κανείς τον ΦΑΠ, παραβιάζει θεμελιώδεις συνταγματικές αρχές, Είναι ένας φόρος παράλογος, άδικος και δημευτικός".

Η ΑΥΓΗ: "Κρεμασμένοι από τη λίστα".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ραγδαίες μεταβολές στο πολιτικό σκηνικό προοιωνίζονται οι πληροφορίες για το περιεχόμενο της αυθεντικής λίστας Λαγκάρντ, που διαβιβάστηκε από τους οικονομικούς εισαγγελείς στον Άρειο Πάγο και σήμερα αναμένεται να διαβιβαστεί στη Βουλή για τη διερεύνηση και απόδοση τυχόν ποινικών ευθυνών".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Αυθαίρετα: Όλες οι εκκρεμότητες που εμποδίζουν την τακτοποίηση".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "μέχρι σήμερα, το υπουργείο δεν έχει εκδώσει την υπουργική απόφαση για την τρωτότητα και τη στατική επάρκεια των κτιρίων, που επιβάλλεται από το νόμο για την ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης της τακτοποίησης των αυθαιρέτων κτισμάτων".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Κάλαντα απολύσεων".

Η εφημερίδα γράφει ότι "εμείς σας δώσαμε τα λεφτά, εσείς τώρα θα πρέπει να κάνετε τις απολύσεις, είναι το εορταστικό μήνυμα του Χρήστου Σταϊκούρα προς τον Κώστα Ασκούνη της ΚΕΔΕ. Κατ' ουσίαν τον καλεί να εφαρμόσει εντός των προσεχών τριών ημερών τη δέσμευση του Μνημονίου για διαθεσιμότητα 2.000 υπαλλήλων που εργάζονται στους ΟΤΑ".

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ: "Με 71 νέα ονόματα η αυθεντική λίστα Λαγκάρντ".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με 71 νέα ονόματα εμφανίζεται, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της «Ε», η αυθεντική λίστα Λαγκάρντ που έχει στη διάθεσή του -από χθες- ο Άρειος Πάγος, με 5 ηχηρά πολιτικά ονόματα να ξεχωρίζουν σε αυτήν, εξαιτίας των μεγάλων, πλην, όμως, νόμιμων καταθέσεών τους στην ελβετική τράπεζα HSBC".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "46,8 δισ. ευρώ τα επισφαλή δάνεια".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "στο ιλιγγιώδες ποσό των 46,8 δισ. ευρώ εκτιμά η BlackRock ότι θα ανέλθουν οι ζημίες που θα υποστούν οι τράπεζες εξαιτίας των επισφαλών δανείων από τις δραστηριότητές τους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Σύμφωνα με την έκθεση για την ανακεφαλαιοποίηση και την αναδιάταξη του τραπεζικού τομέα, την οποία έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Τράπεζα της Ελλάδος, σε 37,7 δισ. ευρώ υπολογίζονται οι ζημίες από το «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων (PSI)".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "13+1 κρίσιμες απαντήσεις σώζουν το αυθαίρετό σας".

Η εφημερίδα γράφει "τι να κάνετε εάν το ακίνητό σας είναι σε δασική περιοχή. Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα κτίσματα προ του 1955. Ποια τα μυστικά για κτίρια με οικονομική άδεια λυόμενου".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Μποναμάς στο κεφάλαιο τα αντιλαϊκά κυβερνητικά μέτρα".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "η πιστή εφαρμογή του συνόλου των αντεργατικών αντιλαϊκών μέτρων, ύψους 13,5 δισ. ευρώ και των φιλομονοπωλιακών διαρθρωτικών αλλαγών που έχουν ψηφιστεί από τη Βουλή, καθώς και η αυτόματη λήψη όποιων νέων μέτρων χρειαστεί, αποτελούν προτεραιότητα της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ για το επόμενο διάστημα".

ΤΑ ΝΕΑ: "3+1 σκιές στη νέα λίστα".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "έναν «μη ενεργό» πολιτικό και τρεις συγγενείς του «καίει», σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, η νέα λίστα Λαγκάρντ. Σήμερα αναμένεται ενημέρωση για την υπόθεση από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ενώ φουντώνει η πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ".

6 ΜΕΡΕΣ: "Η μαύρη τρύπα της συγκάλυψης".

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "πισώπλατες μαχαιριές, διαγκωνισμοί, καρφώματα και τρικλοποδιές συνθέτουν το πολιτικό σκηνικό των τελευταίων ωρών με αφορμή τις θυελλώδεις αποκαλύψεις στον ΕΟΤ, που συνόδευσαν την απόφαση της υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη για απομάκρυνση του Ν. Καραχάλιου από τη θέση του Γ.Γ. του ΕΟΤ και αντικατάστασή του από τον Π. Λειβαδά".

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Χάος, ουρές στις εφορίες για παράδοση πινακίδων".

Η εφημερίδα γράφει ότι "τρέχουν και δε φτάνουν χιλιάδες ιδιοκτήτες ΙΧ, που από χτες σχηματίζουν τεράστιες ουρές στις εφορίες για να παραδώσουν τις πινακίδες των οχημάτων τους, αφού δεν μπορούν να πληρώσουν τα τσουχτερά τέλη κυκλοφορίας".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Σπείρα εξαπατούσε ηλικιωμένους".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Ανάγκη κεφαλαίων 40,5 δισ. έχουν οι ελληνικές τράπεζες".

Η εφημερίδα γράφει ότι "στα 40,5 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 27,5 δισ. ευρώ αντιστοιχούν στις τέσσερις συστημικές τράπεζες, εκτιμήθηκαν τελικά από την Τράπεζα της Ελλάδος οι κεφαλαιακές ανάγκες του πιστωτικού συστήματος, συμπεριλαμβανομένων και των αποτελεσμάτων που προέκυψαν από τον έλεγχο της BlackRock".

ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ: "Οι μεγάλες ανατροπές"

Η εφημερίδα επισημαίνει "δέκα στοιχήματα και πέντε αγκάθια για ένα κυβερνητικό success story. Κρίσιμο τρίμηνο για ρευστότητα, προαπαιτούμενα, επενδύσεις, ανασχηματισμό. Το σχέδιο Δένδια για πλήρη αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ. με ελλειμματικό προϋπολογισμό. 30.000 υπάλληλοι του Δημοσίου στο κάδρο του επόμενου κύματος διαθεσιμοτήτων. Τρίτη φάση φορολογικής μεταρρύθμισης. Μάρτης-γδάρτης για τις συγχωνεύσεις σε ΑΕΙ-ΤΕΙ. Ευρωζώνη: Το εκλογικό πείραμα στην Ιταλία και η μητέρα των μαχών στη Γερμανία".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Τραπεζικό στοίχημα".

Η εφημερίδα σημειώνει "κεφάλαια 27,5 δισ. ευρώ θα χρειαστούν οι τέσσερις συστημικές τράπεζες σύμφωνα με την επίσημη έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος. Οι τέσσερις τράπεζες δεν καταλήγουν με το ίδιο ποσοστό στον δείκτη που αφορά τα κύρια ίδια κεφάλαια μετά την κάλυψη των κεφαλαιακών αναγκών τους".

ΚΕΡΔΟΣ: "Οι τράπεζες χρειάζονται κεφάλαια 40,5 δισ. ευρώ".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ελπίδες για σταδιακή αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των αγορών αλλά και των καταθετών, δημιουργεί η έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα. Στο πλαίσιο αυτό εκφράζονται οι προσδοκίες ότι οι ελληνικές τράπεζες θα επιτύχουν βελτίωση της ρευστότητας και της καθαρής τους θέσης, η οποία θα επιτρέψει τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Κεφάλαια 40,5 δισ. ευρώ χρειάζονται οι τράπεζες".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "στο ποσό των 40,5 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 27,5 δισ. αφορούν τις τέσσερις συστημικές τράπεζες, ανέρχονται οι συνολικές κεφαλαιακές ανάγκες των πιστωτικών ιδρυμάτων, σύμφωνα με την έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος για την ανακεφαλαιοποίηση του κλάδου".