Φωτογραφία-σοκ ρατσιστικής βίας στην Κόρινθο

Φωτογραφία-σοκ ρατσιστικής βίας στην Κόρινθο
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τη συγκλονιστική στιγμή, που το αυτοκίνητο ενός Έλληνα χτυπά και πετά στον αέρα έναν έφηβο μετανάστη, συνέλαβε ο φακός του Ιταλού φωτογράφου Αλεσσάντρο Πένσο, η οποία έγινε μία από τις φωτογραφίες ρατσιστικής βίας που τράβηξε στην Κόρινθο και του χάρισαν το βραβείο φωτογραφίας «Terry O' Neill».

Το περιστατικό συνέβη το 2012. Ο φωτογράφος βρέθηκε στην Κόρινθο και φωτογράφισε στιγμιότυπα της ζωής μιας ομάδας έφηβων παράνομων μεταναστών, ηλικίας 14 με 18 ετών.

Το αγόρι που πετάγεται στον αέρα από το χτύπημα ενός Έλληνα είναι ο Μουσταφά ελ Μουζντάχιρ, από το Μαρόκο. Όταν μεταφέρθηκε τραυματισμένος στο νοσοκομείο, ο Πένσο τον επισκέφθηκε: «Πήγα να τον δω. Μαζί του είχε ένα αστυνομικό έγγραφο, που τον ενημέρωνε ότι πρέπει να φύγει από τη χώρα μέσα σε 15 ημέρες», δήλωσε ο φωτογράφος στην εφημερίδα «Guardian».

Ο φωτογράφος επέλεξε την Κόρινθο, καθώς εκεί καταλήγουν παράνομοι μετανάστες, για να προσπαθήσουν να κρυφτούν σε κάποιο φορτηγό και να φύγουν από την Ελλάδα. Η σειρά φωτογραφιών που βραβεύθηκε έχει τίτλο «Adolescence Denied» (Άρνηση της Εφηβείας).

Δείτε τη φωτογραφία:

PHOTO GALLERY