MEDIA

Πέτρος Φιλιππίδης: Η ΕΡΤ ήταν χωνί ρουσφετιών και πελατειακών σχέσεων

Πέτρος Φιλιππίδης: Η ΕΡΤ ήταν χωνί ρουσφετιών και πελατειακών σχέσεων

«Ο Τσίπρας έχει ένα μεγάλο προσόν, είναι νέος, πρέπει να χρησιμοποιήσει το καλό κομμάτι της νεότητας του. Ο Τσίπρας είναι μια περίπτωση που θα μπορούσε να έχει μια ευκαιρία», ανέφερε ο Πέτρος Φιλιππίδης σε συνέντευξή του στον Alpha 989 και στον Σπύρο Χαριτάτο.

Και πρόσθεσε: «Πρέπει να εκσυγχρονιστεί νομίζω το ΚΚΕ. Δεν επιτρέπεται η μεγαλύτερη αριστερή δύναμη της χώρας πριν από 20 χρόνια, να βρίσκεται εκεί που βρίσκεται σήμερα».

Ο κος Φιλιππίδης υποστήριξε ότι «ο Α. Σαμαράς είναι ένας καλός πρωθυπουργός παρότι δεν ψηφίζω δεξιά» ενώ για το ΠΑΣΟΚ και τον πρόεδρό του είπε: «το ΠΑΣΟΚ πρόδωσε τον κόσμο του. Όλοι πίστεψαν κάποια στιγμή σε αυτό. Το προσόν του κ. Βενιζέλου είναι η πειθώ. Είναι ρήτορας, σε παραμυθιάζει». Για τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ ανέφερε: «περίμενα να είναι λίγο πιο δυναμικός ο Κουβέλης, μου είναι συμπαθής σαν άνθρωπος, πρέπει να γίνει λίγο πιο μοντέρνος».

Ο κος Φιλιππίδης αναφέρθηκε επίσης στον Ανδρέα Παπανδρέου λέγοντας: «ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν ένας σπουδαίος πολιτικός άνδρας. Μετά από αυτόν το χάος και ίσως αυτό αδικεί και τους επόμενους. Είναι δύσκολο αλλά ο ηγέτης πρέπει να έχει όραμα και να μη σκέφτεται το πολιτικό κόστος».
Για τη Χρυσή Αυγή σημείωσε ότι «εκλογές έγιναν και βλέπουμε ποιοί έχουν μπει στη Βουλή. Με ενοχλεί το πολύ δεξί κομμάτι, το φοβάμαι. Είμαι εναντίον σε οποιαδήποτε βία».

Για το θέμα της ΕΡΤ, ο Πέτρος Φιλιππίδης σχολίασε πως «η ΕΡΤ ήταν ένα χωνί όλων των ρουσφετιών και των πελατειακών σχέσεων που είχαμε όλοι. Είναι πολύ περίεργο και ευαίσθητο θέμα. Η ΕΡΤ είναι ένας φορέας ενημέρωσης που εννοείται πως δεν πρέπει να κλείσει».

«Είναι ευαίσθητο το θέμα γιατί 2500 μένουν άνεργοι όμως ξέρουμε όλοι ότι μέσα στην ΕΡΤ δεν ήταν όλοι χρήσιμοι. Το ξέρουν καλά και οι υπάλληλοι της ΕΡΤ. Εννοείται πως υπήρχαν και αυτοί που δούλευαν σαν σκυλιά. Είναι θλιβερό εννοείται να βρίσκονται στο δρόμο 2500 οικογένειες. Βέβαια η Δημοκρατία χρειάζεται θυσίες», πρόσθεσε.

Για τις διαδηλώσεις, ο κος Φιλιππίδης σημείωσε ότι «ο κόσμος πρέπει να βγαίνει στο δρόμο και να ζητάει το δίκιο του κατόπιν ώριμης σκέψης».