MEDIA

National Geographic: Οι ωκεανοί θα εξαφανιστούν μετά από 300 χρόνια

National Geographic: Οι ωκεανοί θα εξαφανιστούν μετά από 300 χρόνια

Ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός (WMO) αναφέρει ότι το τρέχον έτος έχει πολλές πιθανότητες να συμπεριληφθεί στην πρώτη δεκάδα των θερμότερων από την έναρξη των μετεωρολογικών παρατηρήσεων: από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο, η μέση θερμοκρασία ήταν μισό βαθμό υψηλότερη από τις μέσες τιμές της περιόδου 1961-1990. (14,2 βαθμοί).

Ο Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού Μισέλ Ζαρό επέστησε την προσοχή στην αύξηση των ατμοσφαιρικών συγκεντρώσεων των αερίων του θερμοκηπίου, και πρόσθεσε: «Μας περιμένει ζεστό μέλλον».

Κατά το δεύτερο ήμισυ του 21ου αιώνα, οι καύσωνες θα γίνουν ουσιαστικά ετήσιο φαινόμενο, που θα καλύπτει το 60% της επιφάνειας της Γης. Και ό,τι δεν καεί, θα βυθιστεί. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, η παγκόσμια στάθμη της θάλασσας ανεβαίνει κατά 3,2 χιλιοστά το χρόνο - δύο φορές ταχύτερα από τον περασμένο αιώνα. Το περιοδικό National Geographic δημοσίευσε πρόσφατα μια πρόβλεψη των αλλαγών της γεωγραφικής μορφή του πλανήτη μας. Εάν, ως αποτέλεσμα της υπερθέρμανσης του πλανήτη λιώσουν οι πολικοί πάγοι, το νερό θα κατακλύσει σχεδόν σε όλες τις παράκτιες περιοχές, όπου σήμερα διαμένει ένα μεγάλο ποσοστό του παγκόσμιου πληθυσμού.