MEDIA

Εφιαλτικοί αριθμοί για το Αlter. Υπάρχει σωτηρία;

Εφιαλτικοί αριθμοί για το Αlter. Υπάρχει σωτηρία;
του Κώστα Χαρδαβέλλα

του Κώστα Χαρδαβέλλα

Αμείλικτοι και εφιαλτικοί είναι οι αριθμοί για το Αlter όπως αυτοί αποκαλύπτονται από την αίτηση για υπαγωγή του σταθμού στο άρθρο 99 αντίγραφο της οποία έχει ήδη στα χέρια του το newsbomb.gr.

Στο έγγραφο της αίτησης υπάρχει και το σχέδιο σωτηρία του σταθμού που ουσιαστικά ζητάει από τις τράπεζες να δώσουν την ευκαιρία στο Αlter να παραμείνει ζωντανό με επιμήκυνση εξόφλησης του χρέους.

Το Alter χρωστάει στις τράπεζες από βραχυπρόθεσμα δάνεια 111.486.750 ευρώ και από ομολογιακά δάνεια 107.720.000 ευρώ.

Το που πήγαν τα χρήματα αυτά είναι ένα μεγάλο ερώτημα που πρέπει να απαντήσει η εισαγγελική έρευνα.

Το 2ο τεράστιο άνοιγμα-χρέος του Αlter είναι προς τις διαφημιστικές εταιρίες και διάφορους προμηθευτές ύψους 225.387.000 ευρώ.

Δηλαδή, η διοίκηση Γιαννίκου τα τελευταία χρόνια στο Alter πούλαγε διαφημιστικό χρόνο στους διαφημιστές και παράλληλα επέστρεφε μεγάλο μέρος των χρημάτων που εμφανιζόταν να εισπράττει ο σταθμός με επιταγές στους διαφημιστές, μεταχρονολογημένες.

Ήδη γνωστές διαφημιστικές εταιρίες βουλιάζουν οικονομικά από τις τοξικές επιταγές του Αlter, ενώ η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων (πρώην ΣΔΟΕ), συγκεντρώνει στοιχεία και πληροφορίες για τις συμφωνίες «κάτω από το τραπέζι» του Γιαννίκου με τους διαφημιστές.

Σε ότι αφορά εργαζόμενους στο Αlter, που έχουν να πληρωθούν 5 μήνες υπάρχει πρόβλεψη από το σχέδιο σωτηρίας του σταθμού να εξοφληθούν από ένα λογαριασμό - άγνωστης προέλευσης - με το χαρακτηρισμό ΚΟΔ που εμφανίζεται στην αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99 να έχει ήδη στο ταμείο 35 εκ ευρώ.

Οι τελευταίες πληροφορίες είναι ότι ο εκπρόσωπος του fund επενδυτών Αrgo, κ.Τάσος Καζίνος σήμερα και αύριο (Παρασκευή ) θα έχει σειρά τελικών επαφών με όλες τις τράπεζες στις οποίες χρωστάει ο σταθμός για να τις πείσει να δεχθούν επιμήκυνση εξόφλησης του χρέους που εκτείνεται μέχρι στους 48 μήνες , ούτως ώστε να αναχρηματοδοτήσουν την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στο Αlter να καταβληθούν τα δεδουλευμένα και να ξαναλειτουργήσει ο σταθμός.

Αυτά για την ώρα, διότι τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεση μας για την τραγωδία του Αlter εμφανίζουν μεγάλους υπεύθυνους , οι οποίοι κάποια στιγμή πρέπει να ελεγχθούν.

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα υπάρξει μία συνέντευξη Τύπου που θα αποκαλύψει συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση Αlter.