MEETING POINT

Meeting Point: Ο Νίκος Δένδιας στο Newsbomb.gr και την Όλγα Τρέμη

Meeting Point: Ο Νίκος Δένδιας στο Newsbomb.gr και την Όλγα Τρέμη

Εκλογές 2023: Ο υπουργός Εξωτερικών και υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στο Νότιο Τομέα Αθηνών, Νίκος Δένδιας στην πρώτη εφ' όλης της ύλης συνέντευξη μετά την προκήρυξη των εκλογών, απαντά για την αυτοδυναμία, τα ελληνοτουρκικά, την κρίση στο Σουδάν και την επιχείρηση διάσωσης των ομογενών, στην εκπομπή Meeting Point και την Όλγα Τρέμη

Μία τελευταία επιχείρηση διάσωσης ομογενών και συγγενών τους από το Σουδάν, οργανώνει η Ελλάδα, ενώ η πλειονότητα των μελών της ελληνικής κοινότητας έχει ήδη απεγκλωβιστεί από τις εμπόλεμες περιοχές. Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ασκεί δριμεία κριτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την πλήρη απουσία της από τις επιχειρήσεις διάσωσης, τη στιγμή μάλιστα που υπήρχε κοινό έδαφος για μια κοινή ευρωπαϊκή προσπάθεια.

Δηλώνει υπερήφανος για το έργο που έχει επιτευχθεί στο υπουργείο Εξωτερικών κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ετών της θητείας του και θεωρεί πως πρέπει να μείνει θεσμικό κεκτημένο ό,τι είναι ωφέλιμο για το μέλλον.

Στα ελληνοτουρκικά, τονίζει ότι μπορεί να βρεθεί λύση με μια λογική Τουρκία, που ενδεχομένως μπορεί να προκύψει μετά τις τουρκικές εκλογές και ξεκαθαρίζει ότι η Ελλάδα δεν θέλει να αποκλείσει την Τουρκία από τη θάλασσα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών, σύντομα θα «ξεκολλήσει» η διαδικασία ολοκλήρωσης της συμφωνίας με την Αλβανία, η οποία μάλιστα θα μπορούσε να λειτουργήσει ως παράδειγμα και για την Τουρκία.

Στο προεκλογικό τοπίο, ο Νίκος Δένδιας θεωρεί ότι η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας δεν θα είναι οριακή. Τέλος, αποκαλύπτει γιατί δεν είναι υποψήφιος βουλευτής στον τόπο καταγωγής του, την Κέρκυρα, και για ποιο λόγο επέλεξε το Νότιο Τομέα της Αθήνας.

Δείτε την εκπομπή Meeting Point με την Όλγα Τρέμη και καλεσμένο τον Νίκο Δένδια: