ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Απεργία ΠΝΟ: Δεύτερη ημέρα χωρίς ένταση

Απεργία ΠΝΟ: Δεύτερη ημέρα χωρίς ένταση

Ηρεμία επικρατεί στο λιμάνι του Πειραιά κατά τη δεύτερη ημέρα της 48ωρης απεργίας των ναυτεργατών.

Ομάδες περιφρούρησης βρίσκονται μπροστά από τα πλοία, τα οποία έχουν κλειστούς τους καταπέλτες. Η συμμετοχή στην απεργία της ΠΝΟ ήταν σχεδόν καθολική, με εξαίρεση το πλοίο «ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ» της εταιρείας Hellenic SeaWays, το οποίο απέπλευσε χτες το πρωί από το λιμάνι του Βόλου με προορισμό τα νησιά των Β. Σποράδων, με 25 επιβάτες και 4 αυτοκίνητα.

Οι ακυρώσεις των εισιτηρίων στις γραμμές Πειραιάς - Ηράκλειο και Πειραιάς – Χανιά, σύμφωνα με τις ΑΝΕΚ - SUPERFAST και ΑΝΕΚ έφτασαν τις 3.600, ενώ για τις Κυκλάδες υπήρξαν1.100 ακυρώσεις για τη Hellenic Seaways.

Τα βασικά αιτήματα της Ομοσπονδίας είναι η απόσυρση της διάταξης για άρση του καμποτάζ και η μη ένταξη του Οίκου Ναύτου στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας.

Η υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Άννα Διαμαντοπούλου, προειδοποίησε χτες ότι «μετά τις εκλογές πρέπει να τεθούν τα πραγματικά ζητήματα της Ναυτιλίας, που επί δεκαετίες είναι κρυμμένα κάτω από το χαλί, για το πώς λειτουργούν τα καράβια, τις συνθέσεις των πληρωμάτων, τη λειτουργία της ακτοπλοΐας και των γραμμών, το θέμα της σημαίας. Στα ποντοπόρα καράβια δεν έχει γίνει ποτέ απεργία», είπε χαρακτηριστικά, προαναγγέλλοντας νέα μέτρα και σε αυτόν τον τομέα.